Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klemt er glemt

Bildet av Vinnie Jones med et realt balletak på en purung Paul Gascoigne gikk verden over i 1987. Nå har de tydeligvis skværet opp.

Det var under lørdagens engelske mesterskapsseriekamp mellom Millwall og Queens Park Rangers at de to legendene fant hverandre. Sigarene og latteren på VIP-tribunen tydet på at gamle feider er glemt, og at lungene til Gascoigne - eller G8, som han har ønsket å bli kalt - er klare for nye oppgaver etter lungebetennelsen han ble innlagt for i januar.

Stortalent

Blinkskuddet av en hylende Gazza og en halvsadistisk Jones skaffet begge oppmerksomhet. Newcastles Gascoigne var på den tida regnet som en av øyrikets største talenter. Han gikk videre til Tottenham, og ble udødeliggjort blant engelske fans da han gråtende gikk av banen etter et meget godt VM i 1990. I klubben vant han FA-cupen med Erik Thorstvedt i 1991 - men skadet seg stygt i finalen, og slet med å komme tilbake på stabilt toppnivå.

De siste åra har hans personlige problemer ført til en rekke medieoppslag, noe som gjorde at Thorstvedt uttalte følgende til Dagbladet i januar:

-  Jeg håper det går bra med ham, men er bekymret. Hans liv har ikke akkurat gått på skinner.

Romantisk mann

Vinnie Jones er mannen som skaffet seg en fotballkarriere stort sett i liggende stilling, gjerne rundt anklene på spillere han hadde pekt seg ut i forkant av kampen.

Den tidligere walisiske landslagskapteinen har for lengst etablert seg som en like brutal filmskuespiller. I forrige uke kunngjorde han en smått uventet drøm: Han vil svært gjerne spille en rolle i en romantisk komedie.

-  Jeg skulle definitivt ønske at jeg fikk forsøke meg i en slik film. Jeg vil gjerne vise publikum at jeg har flere sider ved meg som skuespiller, sier Jones.

Kanskje det forklarer de koselige scenene fra The Den.

FREDSSIGAR: Gazza og Vinnie Jones nyter en sigar før kampen mellom Milwall og Queens Park Rangers på lørdag. Kampen endte uavgjort, og ifølge ubekreftede kilder var de tidligere kamphanene svært så gode venner.
HISTORISK GREP: En pur ung Paul Gascoigne blir utsatt for Vinnie Jones ufine triks i en kamp mellom Newcastle og Wimbledon i 1987.