Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kler på seg sjefsrollen

Foran Vinterpalasset i St. Petersburg bytter Elisabeth Hilmo (29) ut strikkelua med en solid russisk vaktlue. Ingen tvil om hvem som skal være sjefen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ST. PETERSBURG (Dagbladet): Landslagskapteinen har også hentet opp kapteinsbindet fra bagen.

-  Jeg diskuterte det litt med noen av jentene og Marit. De mente jeg burde bruke det, og da gjør jeg det, sier Hilmo til Dagbladet.

Det er ikke lenger slik at kapteinen skal hilse på dommeren og motstanderen før kamp.

-  Jeg trenger ikke bind for å gå foran, for det skal jeg gjøre uansett. Rollen er mest innad i laget, ikke utad, men likevel er det greit å bruke det med tanke på symbolverdien. Følg meg, liksom, sier Hilmo til Dagbladet.

-  Og om det er noen av jentene som ikke har fått med seg at det er jeg som er kaptein, så skal jeg nok si ifra og bli litt strengere, smiler hun.

-  Mer respekt

Målvakt Katrine Lunde tror kapteinsbindet bidrar til å styrke Hilmos posisjon både innad i laget og overfor omverdenen.

-  Selv om alle vet at Elisabeth er kapteinen, så tror jeg hun blir respektert litt mer innad i laget også. Symbolverdien i bindet er ganske sterk, og hadde jeg vært kaptein, så hadde jeg garantert hatt på meg kapteinsbindet, sier hun til Dagbladet - og gir Hilmo gode skussmål for utførelsen av rollen.

 SJEF:  Landslagskaptein Elisabeth Hilmo kler seg opp med sjefseffekter utenfor Vinterpalasset i St. Petersburg. Men i kveld må flere enn hun opptre som sjefer.
SJEF: Landslagskaptein Elisabeth Hilmo kler seg opp med sjefseffekter utenfor Vinterpalasset i St. Petersburg. Men i kveld må flere enn hun opptre som sjefer. Vis mer

-  Hun tenker mer på de rundt seg enn på seg selv.

-  Høyere terskel

Randi Gustad og Isabel Blanco er visekapteiner i det norske kapteinsteamet. Begge er kaptein i sine klubblag, hvor de fortsatt bærer kapteinsbindet i kamp.

-  Jeg synes det har en stor symbolverdi. Dessuten tror jeg nok at terskelen for kapteinen er litt høyere når det gjelder å snakke med dommeren, sier Gustad.

Landslagstrener Marit Breivik var krystallklar da Hilmo spurte henne om bindet.

-  De norske landslagskapteinene har alltid spilt med kapteinsbind. Det er ingen grunn til å endre på det, så når hun spurte hva jeg syntes, så var jeg klar på det, sier Marit Breivik til Dagbladet.

Utfallet i kveldens oppgjør mot Slovenia og kampen mot Ungarn i morgen avgjør om Norge går til mellomrunden eller ryker på en rekordtidlig exit.

TØFFE TAK: Elisabeth Hilmo i aksjon mot Angola i åpningskampen i VM.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!