Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kleveland og Norendal skuffet i Big air

Marcus Kleveland og Silje Norendal tok hver sin 5.-plass i snowboardkjørernes verdenscuprenn i Big air i italienske Modena lørdag.

LÅ GODT AN: Men Marcus Kleveland måtte ta til takke med en femteplass. Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix
LÅ GODT AN: Men Marcus Kleveland måtte ta til takke med en femteplass. Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble japansk seier i begge klasser. Takeru Otsuka vant mennenes finale, mens Reira Iwabuchi og Miyabi Onitsuka ordnet japansk dobbeltseier i kvinneklassen.

Norendal 65,75 og 65,00 i sine to tellende forsøk i finalen. Med 130,75 poeng var hun 35,75 bak vinneren og 28,75 fra pallplass.

Kleveland fikk 91,50 og 79,00 i sine tellende forsøk. Han var på 2.-plass etter første omgang, men det siste hoppet var ikke godt nok til å henge med. Med 170,50 poeng var han 16,25 bak vinneren og 9,25 fra pallplass.

I kvalifiseringen tidligere lørdag vant Kleveland sitt heat med 89,25. De fem beste i hvert heat tok seg til finale, og Kleveland var den eneste av fire nordmenn som lyktes.

Alle de andre konkurrerte i samme heat. Bendik Gjerdalen ble nummer sju i heatet, Markus Olimstad ni og Stian Kleivdal 21. Totalt ble det 14.-plass på Gjerdalen, 16.-plass på Olimstad og 38.-plass på Kleivdal. Isak Ulstein stilte ikke til start.

Norendal ble nummer fem også i kvalifiseringen, av de seks som tok seg til finale. Hun fikk 75,00 poeng i sitt tellende forsøk i kvalifiseringen.

Lørdagens renn skulle egentlig vært avviklet i Milano, men ble flyttet til Modena. Verdenscupen ble innledet i New Zealand i september og fortsetter med renn i Beijing senere i måneden. Den avsluttes i Quebec by og Oslo i mars, og dermed vil de fem rennene foregå i vire verdensdeler.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!