Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kleveland til topps i slopestylekvalifiseringen

Alle nordmenn til finalen.

HØYT SVEV: Marcus Kleveland i den første runden i slopestylekvalifiseringen i Pyeongchang. Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB scanpix
HØYT SVEV: Marcus Kleveland i den første runden i slopestylekvalifiseringen i Pyeongchang. Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kleveland kunne notere seg for 83,71 poeng i sitt første løp. Det holdt med 3,5 poengs margin på Carlos Garcia Knight fra New Zealand. Røisland og Bergrem fulgte på 4.- og 5.-plass med henholdsvis 76,50 og 75,45 poeng i det første kvalifiseringsheatet.

- Jeg var dritnervøs på toppen der. Jeg har aldri vært så nervøs før i mitt liv. Men da jeg droppet inn, var det som en trening. Det var fint, sa Kleveland til Eurosport, som lovet å vise fram enda mer i finalen.

- Jeg har noe mer jeg kan gå på, men det var fint å holde det tilbake i dag, sa 18-åringen.

Sebastien Toutant kom på 3.-plass, og svenske Niklas Mattsson kapret den sjette og siste plassen som ga billett til finalen søndag.

Sandbech hevet seg

I det andre heatet var Ståle Sandbech eneste norske innslag. Han lå på 6.-plass etter første run. Før sitt andre run lå han på 7.-plass, og nordmannen måtte levere bedre enn i sitt første forsøk.

Det klarte 24-åringen med glans og gikk inn på 4.-plass med et run som ga poengsummen 82,13 etter at han kastet jakka.

- Jeg måtte ha litt mer fart. Jeg var litt kort på første run, og da mister man mye poeng. Jeg tok av meg jakka og tok på meg en genser som ikke blafrer like mye, så fikk jeg mer fart, sa Sandbech til Eurosport.

Parrot bestemann

Dagens bestemann var Max Parrot fra Canada. Han lå på 2.-plass etter første run, men ga enda mer gass i sitt andre forsøk og ble belønnet med dagens høyeste poengsum: 87,36. Dermed snek han seg forbi landsmann Mark McMorris (86,83).

På 3.-plass havnet amerikaneren Redmord Gerard. Sandbech beholdt sin 4.-plass, mens Tyler Nicholson fra Canada og belgiske Seppe Smits tok de to siste plassene.

Fire canadiere og fire nordmenn har kapret åtte av de tolv finaleplassene.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!