VIL TILBAKE: Håvard Kleven blir helt frisk etter hjertestansen.
Foto: Jon Terje H. Hansen
VIL TILBAKE: Håvard Kleven blir helt frisk etter hjertestansen. Foto: Jon Terje H. HansenVis mer

Kleven blir frisk etter hjertestansen

Nå vil Notodden-spilleren spille mer fotball.

Gode nyheter for Håvard Kleven. 27-åringen blir helt frisk igjen etter den dramatiske hjertestansen.

- Legene har sagt at årsaken var en kombinasjon av virus, en sliten kropp og totalsituasjonen som gjorde at jeg kollapset, forteller 27-åringen fra sykesengen til nrk.no.

Kleven spilte kamp for Notodden i 2. divisjon nylig. Et par dager senere gikk han rett i bakken etter trening. Fotballspilleren ble sendt til sykehus. I noen sekunder stoppet hjertet.

- Først sank pulsmåleren til 40, så til 30, og det kom folk inn på rommet. Jeg fikk med meg at den sank til 24, og så ble jeg helt borte. Da jeg våknet, holdt de på med hjerte- og lungekompresjon, og jeg hadde en maske over ansiktet, sa Kleven etter kollapsen.

Nå er 27-åringen ved godt mot. Han er fast bestemt på at det blir mer fotball.

- Jeg skal tilbake. Om det så kommer til å ta flere år for å komme tilbake, så skal jeg tilbake. Det er mye trening og fysioterapi som skal til, sier Kleven til NRK.

Han sier han aldri mer skal klage på noe som helst. Derimot håper han å rekke seriestarten for Notodden i 1. divisjon til våren.

- Nå tenker jeg at jeg har et hav av muligheter. Jeg kunne valgt å sette meg i en stol, synes synd på meg selv, og ikke turt å komme tilbake. I stedet kommer jeg til å jobbe knallhardt og målrettet for å være klar til første kamp i 1. divisjon for Notodden neste år.

(NTB)