Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klüft gir seg med sjukamp

Har mistet motivasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Carolina Klüft har vunnet seks gull i OL, VM og EM i sjukamp siden 2002. Hun er ubeseiret i 19 strake konkurranser.

Når har 25-åringen bestemt seg for å gi seg med sjukamp. Det forteller hun i et intervju med Smålandsposten i dag.

Sugen på noe nytt

- Jeg har holdt på med mangekamp i flere år. Nå er jeg sugen på noe nytt. Jeg vil fokusere på én eller maks to grener. Jeg vil kjenne meg uthvilt i kroppen og ikke alltid være supersliten på slutten av ukene, sier Klüft.

Framover blir det bare lengde og tresteg for den svenske yndlingen.

Hun forteller til avisa at beslutningen både var enkel og vanskelig. Helt uventet var det ikke, allerede i oktober i fjor antydet Klüft at lengde ville bli hennes gren i OL i Beijing i august.

- Jeg elsker mangekamp. Det er utrolig heftig. Kanskje kan jeg komme tilbake om noen år, men akkurat nå har jeg ikke den motivasjonen for mangekamp som kreves for å prestere på topp. Derfor ble beslutningen enkel, sier Klüft.

Allerede nå gleder hun seg til å satse på sine to grener, hun er allerede en av de beste i verden i lengde med personlig rekord på 6,97 m.

FRA SJU TIL TO GRENER: Carolina Klüft er ikke motivert til å trene sju friidrettsdisipliner lenger. Framover blir det bare lengde og tresteg for blondinen. Foto: Scanpix/Ap
FRA SJU TIL TO GRENER: Carolina Klüft er ikke motivert til å trene sju friidrettsdisipliner lenger. Framover blir det bare lengde og tresteg for blondinen. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

Gjør ikke som Kajsa

- Glede er viktig for meg og jeg føler allerede at satsingen på lengde og tresteg kommer til å bli veldig morsomt. Jeg må ta mine egne valg, ta de med hjertet og så leve med mine beslutninger.

Hun sammenlikner seg med Kajsa Bergqvist, høydehopperen som la opp på dagen da hun ikke lenger hadde glede av å konkurrere.

- Kajsa hadde ikke muligheten til å bytte gren. Hun måtte ha kjempet i samme gren litt til, og gjort det beste ut av situasjonen. Slik sett er jeg heldig som «bare» kan bytte gren for å finne motivasjonen igjen, sier Carro.

Som lengdehopper er hun i verdensklasse, men ikke noen OL-gullfavoritt som i sjukamp. Fjorårspersen på 6,85 holdt til en 12. plass på 2007-statistikken.

- Jeg har fulgt mitt hjerte og det er verd 1000 ganger mer enn et eventuelt OL-gull, sier Klüft til Svenska Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!