Friidrettsstjernens mareritt:

Klüft sto ansikt til ansikt med stalkeren: - Blikket hans ble svart

Møtte opp hjemme hos farmoren.

TV-PROFIL: Carolina Klüft er en av Sveriges største friidrettsutøvere gjennom tidene. I sommer ledet hun Viasats OL-sendinger.
Foto: Maja Suslin / TT
TV-PROFIL: Carolina Klüft er en av Sveriges største friidrettsutøvere gjennom tidene. I sommer ledet hun Viasats OL-sendinger. Foto: Maja Suslin / TT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den svenske friidrettsstjernen Carolina Klüft avsluttet karrieren i 2012, men er fortsatt enormt populær i hjemlandet.

Nå har 33-åringen utgitt bok om livet sitt, og der forteller hun også om de mørke sidene ved kjendistilværelsen, skriver Aftonbladet.

Klüft ble vettskremt i 2008, da en tysk stalker i lengre tid hadde sendt brev og gaver til henne. Så plutselig en dag hadde hun et tapt anrop fra farmoren sin. I boka skriver Klüft:

«Jeg ringte raskt tilbake og farmor svarte: «Hei, Carro. Du vet den tyskeren vi har snakket om, han er ikke sjuk i hodet i det hele tatt, han er kjempehyggelig». Ordene skjøt gjennom kroppen og etterlot seg en stor klump i magen. Jeg måtte sette meg ned ...»

Dukket opp på trening

33-åringen forteller at tyskeren hadde ringt på hjemme hos farmoren, gitt henne blomster, og spurt hvor han kunne finne henne. Farmoren hadde fortalt at Klüft hadde flyttet, men la til hvor hun fortsatt trente.

Og den dramatiske historien stopper ikke der. For noen dager senere trente Carolina Klüft alene med treneren sin på Värendsvallen, og plutselig satt en mann på tribunen og fulgte med: Det var den tyske stalkeren, og Klüft bestemte seg for å oppsøke ham, gjengir Aftonbladet.

«Jeg forsøkte å forklare at han var en fremmed, men han avbrøt meg og sa: «Jeg er ingen fremmed, det vet du. Vi er ment for hverandre, og om noen måneder kommer du også til å innse det». Jeg gjentok at han var ukjent for meg, og at han bare var en fan som alle andre. Blikket hans ble svart. I noen sekunder føltes det som om tiden sto stille. Så snudde han seg og gikk derfra med bestemte steg. Jeg pustet ut og ville bare falle sammen i lettelse», skriver Klüft.

Besøksforbud

Etter dette fikk den svenske stjernen politibeskyttelse på alle store arrangementer, men det hindret ikke den tyske stalkeren å oppsøke henne enda en gang, etter et kirkearrangement i hjembyen.

Etter den siste skremmende opplevelsen fikk Klüft opprettet besøksforbud, og skaffet seg vakthund.

Carolina Klüft ble som 22-åring den yngste friidrettsutøveren som hadde vunnet gull i alle de fem internasjonale mesterskap, OL og VM og EM inne og ute. Sjukamp var øvelsen på den tiden, før hun spesialeserte seg i lengde og tresteg.

I sommer var hun programleder i svenske Viasats OL-sendinger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer