Klüft svarte på Barbers angrep

- Var ikke overtramp.

Den ferske verdensmesteren i sjukamp, Carolina Klüft, svarte på tiltalen fra sin rival Eunice Barber på en godt besøkt pressekonferanse i VM-byen dagen derpå.

– Alle kan jo se at det ikke var overtramp, sa den svenske jenta om det omdiskuterte lengdehoppet på 6,87, som ble meget viktig i hennes ferd mot et nytt VM-gull og den fjerde mesterskapstittelen på rad.

Kvelden før hadde Barber gått til frontalangrep på henne i etterkant av den gnistrende VM-duellen, og beskyldt henne for å fuske.

– Det var juks. Alle kan se at hoppet skulle vært dømt dødt og ugyldig. Dette er nesten hjemmebane for henne, og arrangørene ville selvfølgelig heller ha henne som vinner enn meg, sa Barber, meget bitter over at den franske protesten mot den omstridte hendelsen ikke førte fram.

– Hun får mene hva hun vil, men jeg hadde nok ikke gjort det på denne måten selv, sa den folkekjære svensken dagen etter.

– Det er riktig at Finland ligger nær Sverige og at det var mange svensker som heiet på meg på tribunen. På den annen side gikk VM for to år siden i Paris, i Barbers hjemland. Sånn er det bare. Jeg er ikke med og bestemmer hvor VM skal gå, parerte Carolina Klüft, som i motsetning til sin arge rival mente lengdehoppet var helt perfekt.

Hvis det var blitt underkjent, ville Klüft blitt stående med 6,75 i lengde, det samme som Barber. I så fall ville Barber ledet med to poeng foran neste øvelse, spydkast, i stedet for at den svenske jenta skaffet seg et forsprang på 38 poeng.

(ANB)

VERDENS BESTE: Carolina Klüft forsvarte VM-tittelen i sjukamp. AP
VERDENS BESTE: Carolina Klüft forsvarte VM-tittelen i sjukamp. AP Vis mer