Klüft tok gull

Kontrollerte inn på 800-meteren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Svenskenes storfavoritt Carolina Klüft tok gull i kvinnenes sjukamp i friidretts-VM Helsingfors i kveld.

Klüft hadde 1,2 sekunder til gode på den franske rivalen Eunice Barber før den siste øvelsen. Barber forsøkte seg på et tidlig rykk, men på de siste 200 meterne tok kreftene slutt, og Klüft passeret henne på oppløpet.

Klüft ble nummer to på 800 meter med tiden 2.08,89. Barber ble nummer fire på 2.11,94. Dermed vant Klüft med 6887 poeng foran Barber med 6824. Margaret Simpson fra Ghana ble nummer tre med 6375 poeng.

Etter spydkonkurransen, der Klüft ble nummer fire med 47,20 meter, hadde hun 18 poengs ledelse på sin franske rival Eunice Barber. Barber ble nummer tre i spydkonkurransen med 48,24 meter.

Barber leverte tidligere i dag inn en protest mot Klüfts vinnerhopp på 6,87 i lengde i formiddag. Barber, som er regjerende verdensmester i lengde, hoppet 6,75.

Protesten ble avslått av de finske arrangørene, noe som vakte harme hos Barber:

- Klüfts første hopp var overtramp. Men det er klart finnene gjør alt for å hjelpe henne til gullet, sier den franske jenta.

Klüft lar seg imildertid ikke provosere av protesten:

<strong><b>VANT LENGDE:</strong></b> Carolina Klüft vant lengdekonkurransen i kvinnenes sjukamp med et hopp på 6,87 - årsbeste med tre centimeter. Foto: AP/Scanpix
VANT LENGDE: Carolina Klüft vant lengdekonkurransen i kvinnenes sjukamp med et hopp på 6,87 - årsbeste med tre centimeter. Foto: AP/Scanpix Vis mer

– Er noe feil, så skal man jo protestere. Men jeg så planketreffet på TV, og jeg synes den var perfekt. Endelig hadde jeg litt flyt, sier svenskenes favoritt.

Sveriges landslagssjef Thomas Engdahl bare fnyser av anklagene om hjelp fra finnene.

- Hva for noe? Har dere aldri sett en «finnkamp»? Slik er det naturligvis ikke, sier han ifølge Sportbladet.se.

Finnkampen er en årlig friidrettskonkurranse mellom Sverige og Finland, som første gang ble arrangert i 1925. Selv om konkurransen er en vennskapelig, er rivaliseringen og prestisjen viktig mellom de to naboene. Begrepene «finndödare» og det finske motstykekt  «ruotsintappaja» er ærerike begrep. 

TAPTE TIL BARBER: Carolina Klüft mistet noe av forspranget i spyd, men har fortsatt omkring et sekund å gå på til Eunice Barber før kveldens 800-meter.
PROTEST: Eunice Barber ble nummer to i lengde med 6,75. Hun protesterte mot det hun mente var et tramp i Klüfts vinnerhopp, men protesten ble avvist.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer