Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Klikk, klakk og i kassa me'n

Leken Lund Svindal spår at ishockey-oppskrift gir gull i Fotball-EM. Se video.

SLEMDAL (Dagbladet): Aksel Lund Svindal og resten av den norske alpineliten ligger i hardtrening i Oslo denne uka.

Dagbladet var med på den første, og letteste, av i alt tre økter i dag. Og etter halvannen time med balansering, hopp og sprett — og ikke minst knall, fall og mange smil — kom superalpinisten med sin oppsummering av fotball-EM til nå.

- Jeg har ikke sett så veldig mye, jeg så Sverige i går og Spania-Italia. That?s it, så jeg har litt lite grunnlag å vurdere på, understreker han først.

- Bare surr Men Lund Svindal har sett nok til både å la seg skuffe og imponere.

- Jeg synes Italia imponerte. Eller — Spania imponerte ikke, fastslår han.

Og utdyper:

- De har for mange gode spillere på midtbanen, det blir bare surr. Alle er helt like — eller ikke helt like, men ganske like — som Xavi og Iniesta. Det må litt mer muskler til på midtbanen, mener Lund Svindal.

- Har du en magefølelse på hvem som vinner EM?

- Jeg tror Russland, litt inspirert av hockeylaget. De spiller fotball som de spiller hockey — kjapt! Og de vet hvor de andre er hen — klikk, klakk og i kassa me?n!

Leken turning Men også denne uka går altså treninga foran EM-fotball for Lund Svindal. Og den foregår på barmark. Alpinistene trener styrke og utholdenhet — samt altså bevegelse, koordinasjon og balanse, som i Heminghallen i dag tidlig.

- Hva slags relevans har dette til det du skal gjøre til vinteren?

- Det går på bevegelse, koordinasjon og balanse — samtidig som man blir svett av det. Så det er litt fysisk trening også, men mest koordinasjon. Og så er det litt lekent. Sånn som i dag, når vi skal ha tre økter, er det bra at vi ikke skal ha blodsmak i munnen hele tida.

- Hvor ofte har dere slike økter?

- Et par ganger i uka, tenker jeg, i hvert fall hvor vi trenger så mye utstyr. Og så har vi enklere ting som oppvarming til styrkeøkt — som også er koordinasjon, men der du ikke trenger turnutstyr.

- Mye armer og bein - Er du fornøyd med dagens første økt?

- Jeg synes det gikk bra, alle kom seg helskinnet igjennom. Det er en bra gjeng, sier Lund Svindal om den mannsterke troppen bestående av både verdenscuplaget, europacuplaget og juniorlaget.

- Er du best her også?

- Nei, det er jeg ikke. Det er andre som er mye bedre. Det blir litt mye armer og bein. Jeg er litt høy, erkjenner Aksel Lund Svindal.

SPRETTEN: Aksel Lund Svindal trente bevegelse, koordinasjon og balanse i Heminghallen tirsdag morgen. Foto: Thomas Rasmus Skaug
SPRETTEN: Aksel Lund Svindal trente bevegelse, koordinasjon og balanse i Heminghallen tirsdag morgen. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling