Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klikkelyder gjorde Magnus irritert

Hoveddommer tok affære.

IRRITERT: Magnus Carlsen snudde seg mot fotografene og publikum i salen. 
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
IRRITERT: Magnus Carlsen snudde seg mot fotografene og publikum i salen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Følg VM-partiet her

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): Det var tilløp til dramatikk under dagens parti i sjakk-VM mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand.

Dagbladet får opplyst at klikkelyder fra kameraer gjorde at Carlsen tok kontakt med hoveddommer.

- Magnus så bare litt irritert ut på grunn av klikkelydene fra kameraet, men akkurat på det tidspunktet kom dommeren og sa at den tilmålte tiden var ute. Så alt er under kontroll. Det er ikke noen stor greie, sier presseoffiser Anastasyia Karlovich til Dagbladet.
Manager Espen Agdestein forteller at han ble oppmerksom på misnøyen.

- Jeg har vært inne og sjekket i spillelokalet, men jeg så ikke noe. Jeg vet ikke om det har skjedd noe, sier Agdestein til Dagbladet.

Manageren oppsøkte spillelokalet etter at han fikk referert den angivelige hendelsen på pressesenteret.
Til NRK sier Agdestein:

- Jeg fikk referert fra noen at Magnus hadde snakket med dommeren. Det kan være noe han er misfornøyd med, noe blant publikum eller noe annet, sier Carlsen-manager Espen Agdestein til NRK.

TV-bildene fra NRK viste at Carlsen så ut mot publikum og var tydelig oppgitt, samtidig som hoveddommer Andrzej Filipowicz formidlet noe ut i salen.

Det er strenge regler for hva som er lov inne i lokalene der VM pågår.

- Jeg pleier å være til stede når Magnus setter seg ved bordet akkurat når partiet starter, for hvis han ikke sitter der akkurat klokka 13, så blir han disket. Ellers skal det mye til for at en manager blir blandet inn, sier Agdestein til NRK.

Følg VM-partiet her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling