Klikker du når svenskene skryter av Northug?

Da er du ikke alene.

SUKSESSFORMEL: Svensker som skryter av Northug og livedekning av de spennende innspurtene ga fantastiske trafikktall på Dagbladet.no under ski-VM.
SUKSESSFORMEL: Svensker som skryter av Northug og livedekning av de spennende innspurtene ga fantastiske trafikktall på Dagbladet.no under ski-VM.Vis mer

(Dagbladet): Det er flere faktorer som påvirker hvilke artikler som blir mest lest på en nettavis. Plassering på forsiden, publiseringstidspunkt og hvor lenge den får ligge på forsiden er blant de viktigste.

Men mest avgjørende er det hvor stor interesse saken vekker blant leserne. Nedenfor er de ti artiklene på Dagbladet.no med temaet «ski-VM 2011» som fikk flest klikk i løpet av de siste to ukene.

I denne perioden (fra åpningsdagen 23. februar til og med i dag) publiserte vi omkring 325 artikler som inneholder søkeordet «Holmenkollen».

Skryt selger Fellesnevneren for de aller fleste artiklene på topplista er enkel å finne: Det handler om hva utlendingene - og spesielt svenskene - mener om nordmenn generelt og våre fremste VM-utøvere spesielt.

Men det er ikke nødvendigvis konfliktene som fenger mest. Aller mest lest ble Johan Olssons hakeslepp da han så Northug forsvinne oppover bakkene på femmila. Også tre av de andre sakene på lista er Northug-skryt fra Sverige og Lukas Bauer.

Nummer to på lista var stafettjentene som fortalte om konkurrentenes skryt av Kollen-publikum.

Bare én av de ti mest leste artiklene handler om noe annet - om gullkjolen Therese Johaug hadde på seg da hun feiret tremilsgullet lørdag kveld.

Topp ti under VM 1. Olsson fikk hakeslepp da Northug forsvant i bakken
Du lurer på hvorfor ingen går fra Petter før spurten?

2. - Vanvittig å høre hva de andre nasjonene sier
Bjørgen og stafettjentene er stolte av Kollen-publikummet.

3. - De vil ha krig mellom Marit og meg
Majdic er forbannet etter astma-oppslagene om Bjørgen.

4. Det norske grepet som har skapt svensk harme
- Helt latterlig av dem å klage, sier sprinttrener Aune.

5. Bauer trodde «dødelig kombinasjon» ville knekke Northug
- Petter overrasket meg.

6. Svensk dopingsnakk mot Bjørgen
Fikk nye astma-spørsmål etter gullet i dag.

7. - Petter har den ultimate kroppen
Northug blir ikke lenger sammenliknet med en gris.

8. - Det var feil av meg, og jeg ber om unnskyldning
Johan Olsson sa først han hadde mistet den lille respekten han hadde for Northug.

9. Johaug ble hyllet av folket i sexy gullkjole
- I kveld skal jeg danse, sier verdensmesteren.

10. - Spurten mot Petter? Det var ingen spurt
Emil Jönsson angrer bare på én ting etter bronsen.

Stor livetrafikk Det som ikke vises i denne oversikten, er den store trafikken som har vært på direktedekningen av de enkelte øvelsene på live.dagbladet.no.

- De aller største trafikktoppene under ski-VM har vært under innspurtene på løpene hvor Norge har hatt medaljekandidater, sier Dagbladet.nos kanalsjef Jon Reidar Hammerfjeld.

Klikktallene for livestudioene er ikke med i oversikten over mest leste enkeltsaker. Men trafikken har vært enorm på de mest spennende øvelsene. Det gjelder også trafikken på Dagbladets nettside generelt.

- Under innspurtene og rett etter målgang har forsiden vår hatt opptil tre ganger så høyt antall nedlastinger i minuttet som normalt, sier Hammerfjeld.

Sport har vært størst Han sier at sportsseksjonen har vært det mest leste stoffområdet på Dagbladet.no under hele mesterskapet, mens nyhetsseksjonen normalt er klart størst.

Hammerfjeld er ikke overrasket over at det er artikler med temperatur, som for eksempel beskyldninger mellom Norge og Sverige, som blir mest lest.

- Men det er ikke dette som avgjør hvordan vi plasserer sakene på forsida vår. Vi er opptatt av at du skal få nyhetene på forsida.

Han forteller om mange positive tilbakemeldinger fra leserne for dekningen av ski-VM. Og svarer med å skryte tilbake.

- Jeg vil også gi skryt til leserne som er med å dekke øvelsene direkte sammen med oss i livestudioene våre, sier Hammerfjeld.

På sølvplass Han har ennå ikke de endelige totaltallene for VM-perioden, men tror det kan være snakk om nye rekordtall for Dagbladets nettutgave.

- Vi er nok nær en rekord på Dagbladet.no under Ski-VM. Vi har i løpet av de siste månedene passert både Startsiden og MSN.no på topplista over nettsider i Norge når det gjelder daglige brukere, og er nå nest størst bak VG, sier kanalsjef Hammerfjeld.