Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball-EM i Kroatia

Klin kokos i håndball-EM: - Helt sprøtt, aldri opplevd makan

Rødt kort, straffekast og rasende trener da «alle» trodde at Slovenia hadde slått stormakten Tyskland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Slovenia - Tyskland 25-25

(Dagbladet): Kampen mellom Slovenia og Tyskland i håndball-EM ble et utrolig drama mandag kveld. Da kampen var over, sto det 25-24 til Slovenia på tavla. Slovenia scoret få sekunder før slutt - og jublet vilt.

Men dommerduoen fra Litauen ønsket å se sluttsekundene i reprise. De var ikke helt sikre på hva som hadde skjedd. Det endte med rødt kort til Slovenia-spiller Blaz Blagotinsek og straffekast til Tyskland. Da ble den slovenske treneren - Veselin Vujovic - så rasende at han stilte seg demonstrativt i mål.

- Helt sprøtt, aldri opplevd makan, skriver Viasat-kommentator Frode Scheie på Twitter. Se video øverst i saken.

For nærme

Det som skjedde var at Blaz Blagotinsek stilte seg for nærme da Tyskland skulle ta avkast i midtsirkelen. Da er regelen klar: Straffekast til motstanderen.

Det som gjorde det ekstra kaotisk for TV-seerne var at situasjonen ikke ble vist på TV. Tyskland utliknet til 25-25 på straffekast.

På Twitter skriver TV 2-kommentator Harald Bredeli:

«Helt kokko avslutning da Slovenia og regjerende europamester Tyskland spilte 25-25 i EM-gr. C. Sekunddrama og videodømming. Slovensk feil i midtsirkelen rett før slutt ga rødt kort til slovener, straffe og utlikning til tyskerne. Og trener Vujovic stilte seg i mål.»

Riktig avgjørelse

NRK-ekspert Håvard Tvedten mener dommerne gjorde en korrekt avgjørelse da de tildelte Tyskland straffekast.

- Tyskerne er lure og tar bare ballen og pælmer den i magen på sloveneren. Da synes jeg etter min mening at det er helt riktig avgjørelse. Jeg tror dommerne gjør helt riktig, sier han, ifølge nrk.no

Han synes ikke tyskeren er usportslig:

- Det er bare utnyttelse av en regel som er der. Det er i utgangspunktet helt idiotisk av Slovenia å stille seg der i det hele tatt.

- Håndball-thriller. Videobevis reddet Tyskland. Galskap, skriver den tyske avisa Bild mandag kveld.

Tyskland leder gruppe C med tre poeng. Første kamp mot Montenegro endte 32-19. Slovenia har ett poeng etter to kamper.

ILLSINT: Slovenias trener, Veselin Vujovic, ble så rasende at han demonstartivt stilte seg i mål da Tyskland skulle ta straffekast. Foto: Viasat
ILLSINT: Slovenias trener, Veselin Vujovic, ble så rasende at han demonstartivt stilte seg i mål da Tyskland skulle ta straffekast. Foto: Viasat Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!