Klinsmann innfører åttetimersdager og mobilforbud

Skal forsvare Bundesligaen med jerndisiplin.

Jürgen Klinsmann tar grep som ny trener i Bayern München: Spillerne får ikke bruke mobiltelefon på klubbens områder.

Tyskeren, med en fortid som landslagstrener, tok nylig over den tyske seriemesteren. Et av de første grepene han tok var å nekte mobiltelefoner brukt på klubbens områder, melder avisen TZ.

Klinsmann ledet det tyske landslaget til bronse under VM på hjemmebane i 2006. Jobben i Bayern er hans første som trener for et klubblag. Seriegullet skal forsvares med tysk jerndisiplin.

Spillerne må nå jobbe en full åttetimersdag, og konsentrasjonen skal bare være på fotballen. Derfor må de av Bayerns spillere som setter pris på en telefonsamtale i ny og ne finne seg i å vente.

Klinsmann har for øvrig strenge regler også for andre, og 20 fotografer marsjerte onsdag ut fra hans første pressekonferanse i protest mot de strenge betingelsene de ble pålagt. Det lokale journalistforbundet uttrykte bekymring for begrensninger i pressefriheten.

(NTB)

INGEN DANS PÅ ROSER: Bayern München har begynt sesongoppkjøringen med ny trener, og det fører med seg endringer. Foto: AP/Scanpix
INGEN DANS PÅ ROSER: Bayern München har begynt sesongoppkjøringen med ny trener, og det fører med seg endringer. Foto: AP/Scanpix Vis mer
Klinsmann innfører åttetimersdager og mobilforbud