Klinsmann julegave til Tottenham-fansen

I søndagens hjemmekamp mot Arsenal gjør Jürgen Klinsmann (33) comeback i Tottenham-angrepet. Han spiller ikke i trøya nummer 18 som sist, for den har Steffen Iversen. Men med 33 på ryggen - tallet som matcher hans alder.

- Det er helt greit å starte på nytt mot Arsenal. Jeg har aldri opplevd å tape for dem, sier Klinsmann etter ankomsten til London i går.

Bedre signal til Spurs-fansen kunne han ikke gitt. Nå skal det bare gå oppover på tabellen, og denne totalt offensive holdningen fra tyskeren imponerer fra første stund.

- Selv ikke en eventuell Eric Cantona-retur til Manchester United kunne konkurrert med dennne mannens, skriver sport- sjef Simon Greenberg i London-avisa Evening Standard.

Til og med Spurs-sjefen Alan Sugar smilte fornøyd, han som for to og ett halvt år siden ikke en gang ville vaske bilen sin med den trøya som Klinsmann la igjen i garderoben da han forlot White Hart Lane våren 1995.

Julegaven

Så seint som sist søndag skrev engelske aviser at Alan Sugar sa kategorisk nei til å Klinsmanns comeback i Tottenham, etter å ha blitt forelaget tyskerens lønnskrav:

40 000 pund (ca. 450 000 kroner) i uka.

Men nå fikk Spurs-fansen sin julegave likevel, og Alan Sugar prøver å forklare hvorfor han var så skuffet da Klinsmann plutselig forlot klubben sist:

- Jeg var kanskje litt naiv når det gjaldt kontraktene med spillere. Men det er lenge siden...

- Jürgen og jeg har hatt et bra forhold de siste to åra, sa Alan Sugar på en pressekonferanse i går.

To-tre år til

Jürgen Klinsmann kommer for ca. 1,7 millioner kroner fra Sampdoria, der han hadde problemer med trener Boskov.

Han nye kontrakt med Tottenham gjelder foreløpig fram til VM neste år.

I løpet av våren vil man diskutere framtidsplaner, og mange tror at Klinsmann blir i klubben hvor han trives.

- Jeg spiller muligens to- tre år til. Så vil jeg vekk fra fotballen for et par år.