Klinsmann vil slå sitt andre hjemland

Men statistikken taler for Italia.Følg kampen direkte kl 21!

(Dagbladet.no/ANB): I kveld er det duket for et klassisk oppgjør i europeisk fotball; Tyskland-Italia bør klinge godt i alle fotballinteressertes ører.

Vi følger kampen direkte kl.21.

Klinsmanns andre hjemland

I 1989 ble da 25 år gamle Klinsmann hentet til Inter Milan. Den meget lovende spissen hadde scoret 79 mål på 156 kamper for Stuttgart, og var i ferd med å få en høy stjerne i fotball-Europa. Italia-oppholdet varte i tre år, og ble Klinsmanns aller første utenfor hjemlandet.

– Jeg lærte mye i Italia. Ikke minst det å være tolerant og å akseptere andre mennesker, sier Klinsmann i et intervju med det tyske fotballmagasinet Kicker.

– Jeg har fortsatt mange venner i Milano, og uansett hva som skjer tirsdag er jeg fortsatt avhengig av en god kopp espresso, tilføyer han.

Snakker flytende italiensk

Italia har samtidig betydd noe ekstra for den tyske landslagssjefen – fotballmessig. I 1991 vant han europacupen for første gang med Inter Milan, en bragd han gjentok med Bayern München fem år senere.

BRING IT ON: Marcelo LIppi og de italienske spillerne er klare for å møte Jürgen Klinsmann og Tyskland i kveld. Foto:REUTERS
BRING IT ON: Marcelo LIppi og de italienske spillerne er klare for å møte Jürgen Klinsmann og Tyskland i kveld. Foto:REUTERS Vis mer

1990 ble samtidig et minst like viktig år i Jürgen Klinsmanns fotballkarriere. Vest-Tyskland vant sin hittil siste VM-tittel – nettopp i Italia – og med Klinsmann som krumtapp i laget.

Under mesterskapet kikket daværende landslagssjef Franz Beckenbauer en annen vei da Klinsmann lurte seg ut av spillerhotellet for å tilbringe en rolig kveld hjemme med familien ved Comosjøen ved foten av Alpene.

Klinsmann lærte seg i tillegg flytende italiensk i løpet av de tre årene han spilte i Inter.

Det siste blir vel neppe til spesielt stor hjelp i tirsdagens semifinale. Ei heller er statistikken verdt å lene seg på sett med Klinsmann-øyne. Tyskland mot Italia i VM-sammenheng ender sjelden godt for tyskerne.

Statistikken sier Italia

Tyskland har riktignok spilt ni kamper på rad uten tap foran tirsdagens semifinale. Det siste laget som nedkjempet Klinsmanns menn var til gjengjeld Italia – og det til gangs. Privatlandskampen i mars endte hele 4-1 etter italiensk overkjøring i lange perioder.

– Statistikk interesserer oss ikke. Vi er et helt annet lag nå, sier Klinsmann.

Tyskland har samtidig aldri slått Italia i et VM-sluttspill. Fire ganger har lagene møttes i slutspill – med to italienske seirer og to uavgjorte som fasit.

I 1970 vant Italia 4-3 etter ekstraomganger i en kamp som regnes for å være en av VMs aller mest dramatiske. I 1982 møttes de i finalen, med 3-1 til Italia som utfall.

På toppen av det hele har Marcello Lippis italienske landslag spilt 23 kamper på rad uten tap før tirsdagens semifinale.

Taper aldri i Dortmund

– Vi har vel egentlig ingen sjanse, fleipet Tysklands midtbanesjef Michael Ballack etter å ha fått forelagt statistikken på mandagens pressekonferanse.

Trøsten for tyskerne er at kampen spilles i Dortmund. Der har det tyske landslaget aldri tapt. På 14 kamper har bare én kamp endt uavgjort.

– Det er fantastisk å skulle spille i Dortmund. Det gir et ekstra supplement til den gode selvtilliten vi har opparbeidet, sa Ballack.

Tyskland har spilt én kamp så langt i årets verdensmesterskap på nettopp Westfalenstadion - gruppekampen mot Polen. Den ble avgjort på overtid da innbytter Oliver Neuville fikk en tå på innlegget fra David Odonkor.

– Vi scorer gjerne så sent igjen. Det betyr jo i så fall at det blir nesten umulig å slå tilbake, sa Neuville mandag.

Sannsynlige lag:

Tyskland: Lehmann, Friedrich, Metzelder, Mertesacker, Lahm, Schneider, Borowski/Kehl, Ballack, Schweinsteiger, Podolski, Klose

Italia: Buffon, Zambrotta, Materazzi, Cannavaro, Grosso, Perrotta, Pirlo, Gattuso, Totti, Toni, Gilardino

(ANB)

•Din kommentar: Hvem vinner kveldens gigant-oppgjør?

<B>GIFTIG DUO:</B> Både Francesco Totti og Luca Toni har spilt seg stort opp i løpet av mesterskapet.
<B>GIFTIG DUO:</B> Lukas Podolski og Miroslav Klose har vært meget gode i verdensmesterskapet. Nå gjelder det å holde det gående en uke til.
<B>DEN NYE KEISEREN: Tysklands VM-suksess har gjort Klinsmann til en svært populær mann. Nå vil han slå ut Italia i kveld.