Klinsmann vraket Kahn

Jens Lehmann blir Tysklands VM-målvakt.

(Dagbladet.no): Hvem som skal vokte Tysklands mål under VM på hjemmebane har lenge vært diskutert heftig i tysk presse. Landslagssjef Jürgen Klinsmann har måttet tåle massiv kritikk fordi han har alternert mellom Oliver Kahn (Bayern München) og Jens Lehmann (Arsenal) - og vegret seg mot å ta en endelig målvakt-beslutning.


Nå er imidlertid avgjørelsen tatt - og til Kahns store forbauselse blir det ikke han som vokter Tysklands mål til sommeren.

Det gjør derimot Jens Lehmann, som i motsetning til Kahn har storspilt de siste månedene.

- Dette har vært den vanskeligste avgjørelsen i min tid som trener. Oliver er selvsagt skuffet, men han tok det som en ekte sportsmann, sier Jürgen Klinsmann.

Kahn var kaptein da Tyskland ble slått av Brasil i VM-finalen i 2002. Selv om han gjorde en fryktelig brøler da Ronaldo satte inn 2-0, ble han kåret til turneringens beste spiller.

Han innrømmer at han tok vrakingen svært tungt.

- Jeg er overrasket over avgjørelsen og er fryktelig skuffet. De neste ukene vil jeg utelukkkende konsentrere meg om Bayern München, sier en nedbrutt Kahn.

Keepertrener Andreas Köpke sier det var en hårfin avgjørelse.

LEHMANN VANT: Helt siden Jürgen Klinsmann tok over trenerjobben for Tyskland i 2004 har han vekslet mellom Oliver Kahn (til høyre) og Jens Lehmann. Nå har han bestemt seg for å bruke Arsenal-keeperen under VM i sommer. Foto: REUTERS
LEHMANN VANT: Helt siden Jürgen Klinsmann tok over trenerjobben for Tyskland i 2004 har han vekslet mellom Oliver Kahn (til høyre) og Jens Lehmann. Nå har han bestemt seg for å bruke Arsenal-keeperen under VM i sommer. Foto: REUTERS Vis mer

- Begge er fantastiske keepere, men vi er overbevist om at Lehmann passer best til vår spillestil, sier han.

<B>MYE KRITIKK:</B> Jürgen Klinsmann har fått huden full, blant annet av Franz Beckenbauer, fordi han har vegret seg mot å velge en førstekeeper til sommerens VM på hjemmebane. Valget falt på Jens Lehmann.