Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klinsmanns USA knuste Skottland

Landslagets femte strake seier.

I FORM MED USA: USAs landslagssjef i fotball, Jurgen Klinsmann, er inne i en god periode og sikret lagets femte strake seier mot Skottland. Foto: REUTERS/Stefano Rellandini
I FORM MED USA: USAs landslagssjef i fotball, Jurgen Klinsmann, er inne i en god periode og sikret lagets femte strake seier mot Skottland. Foto: REUTERS/Stefano Rellandini Vis mer

Jürgen Klinsmann begynner å få fart på det amerikanske fotballandslaget. Lørdag ble Skottland slått 5-1, lagets femte strake seier.

Utklassingsseieren over skottene kom riktignok bare i en privatlandskamp og mot et svært ordinært skotsk lag, men storseieren var i seg selv imponerende og et nytt positive tegn på at amerikanerne er i ferd med å bygge opp et slagkraftig og sterkt lag.

Klinsmann var aller mest fornøyd med at det skotske spillet ble fullstendig ødelagt, samtidig som Landon Donovan gjorde hat trick.

- I denne kampen gjorde spillerne akkurat det vi har snakket om. Vi presterte nydelige en-to-kombinasjoner gjennom midtbanen, vi fant angriperne våre, holdt et høyt tempo, og hadde bra fart i oppbyggingen av angrepene våre uten å måtte bruke mange lange baller. Dette var bra, slo Klinsmann fast.

- Det er lettere å spille på denne måten mot Skottland enn mot Brasil og Italia, men vi begynner å få fasong på spillet vårt, og jeg vet at spillerne nå virkelig skjønner hvordan vi må og skal spille, sa tyskeren.

Amerikanerne møtte det skotske laget med stor kreativitet lørdag, og det kreative spillet betalte seg.

Landon Donovan med sine tre scoringer ble kampens store spiller, og at han er tilbake i laget igjen, var litt av en opptur for Jürgen Klinsmann. Nå kan han rolig se fram mot VM-kvalifiseringen, som starter mot Antigua og Barbuda allerede 8. juni. Da er også Fulhams Clint Dempsey tilbake etter skade. Han scoret 17 mål for det engelske laget sitt siste sesong.

Amerikanerne møter Brasil i ny privatlandskamp onsdag, og deretter blir det kamp mot Canada, som en siste forberedelsene til VM-kvalifiseringen.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling