Klinte til i blinde

Anders «Basse» Bastiansen (21) scoret i første periodes siste sekund i går. Etter tre NM-gull på yngre nivå er «Basse» moden for kongepokalen.

Frisk-Asker spilte seg til den ene store sjansen etter den andre i første periode mot Storhamar i går, men eliteseriens to toppscorere Kyle McDonough og Mika Kannisto klarte ikke å plassere pucken bak Jonas Nordgren i Storhamar-buret. I stedet tok unggutten Anders Bastiansen ansvar og klinte pucken i krysset i omgangens siste sekund. Et helt avgjørende mål for Frisk-Asker.

Lukket øynene

- Jeg trodde nesten perioden var slutt, da Kyle (McDonough) plutselig hentet pucken i rundvantet og spilte meg fri. Da pucken kom på køllebladet var det bare å sikte, lukke øyne, kline til og håpe at den gikk i mål, sa kraftkaren om åpningsmålet.

Etter en sesong hvor det har gått opp og ned for Bastiansen, fant han endelig sin plass i Serge Boisverts lag til den første semifinalen mot Lillehammer. Da erstattet Bastiansen en syk Henrik Aaby og ble en umiddelbar suksess i andrerekka sammen med Lars Håkon Andersen og Joakim Sæther. Serge Boisvert gir ham til og med mye av æren for at også Lars Håkon Andersen har begynt å score igjen.

- Anders er min beste spiller jevnt over. Han er stor, sterk og likevel rask på skøyter. Nå har han også begynt å score mål. Men ikke bare det, etter at han kom inn i andrerekka har også Lars Håkon begynt å score, skryter Boisvert.

Fem minutter ut i den andre perioden satte Bastiansen en storhamarback ut av spill og serverte Lars Håkon Andersen som scoret kampens andre mål.

Bastiansen har aldri har spilt for noen annen klubb enn Frisk-Asker, og etter tre norgesmesterskap for aldersbestemte lag er han moden for den største pokalen. Siste gang Frisk-Asker vant kongepokalen, var i 1979, da var ikke Bastiansen født engang.

- Jeg har vunnet tre norgesmesterskap på yngre nivå tidligere, og nå håper jeg at det blir et nytt gull for Frisk-Asker som seniorspiller, sier han.

Burde avgjort

Til tross for den veldig viktige seieren i går var Boisvert litt misfornøyd med at Asker slapp Storhamar inn i kampen igjen da de ledet 2- 0. Ole Eskild Dahlstrøm reduserte for gjestene i overtallsspill fire mot tre i andre periode.

- Det betydde veldig mye mentalt å få scoret det første målet, særlig siden vi hadde hatt mange gode sjanser til å score tidligere i omgangen. I tredje periode spilte vi litt panisk og ble utspilt. Vi burde klart å avgjøre kampen selv da vi gikk opp til 2- 0 tidlig i andre periode. Isteden begynte vi å spille litt risikabel ishockey, det har vi ikke råd til når marginene er så små, sa Boisvert.

SNART VOKSEN: Anders «Basse» Bastiansen hadde flere sjanser, men det ble med det ene målet i første periodes siste sekund. - Anders er min beste spiller jevnt over. Han er stor, sterk og likevel rask på skøyter, sier trener Serge Boisvert om «Basse».