Klinte til i krysset

Ardian Gashi lyste opp da Vålerenga vaklet inn i ferien.

(Dagbladet.no): Vålerenga liknet slettes ikke på noen medaljekandidat de første 30 minuttene av dagens kamp mot bunnlaget Odd Grenland. Men så skjedde det som ofte skjer i fotball: Når et lag presser og presser uten å score, så scorer det andre laget.


Vålerenga fikk til alt overmål god hjelp av Odds uheldige - og klønete - Fernando De Ornelas.

Christian Grindheim slo et frispark inn i feltet. En Vålerenga-spiller dukket rett foran Ornelas som klønet ballen i mål og Vålerenga opp i ledelsen.

Drømmemål

Det neste målet til Vålerenga var derimot ikke av den heldige sorten.

Det var av den sorten som ender i kavalkader, målshow og fotballpornovideoer på nettet.

En retur dumpa ned på 20 meter rett foran den følsomme, lille labben til Ardian Gashi. Derfra gikk ballen i stadig stigende bane til den smalt inn i mål via krysset.

Absolutt nytelse for enhver fotballelsker.

Like etter Gashis drømmeskudd kom Bernt Hulsker alene med Rune Jarnstein i Odd-buret, rundet keepertalentet som i dag takket nei til ny Odd-kontrakt og ble felt.

Straffe til Vålerenga, og der gjorde Steffen Iversen jobben.

Vålerenga til pause med 3-0. Men det var mildt sagt flatterende for hjemmelaget.

- Til tross for at det sto 3-0 til pause er jeg faktisk fornøyd med spillet i dag, sier en fattet Arne Sandstø, trener i Odd, til Canal plus.

Rekdal: - For dårlig

Og han har rett. For Espen Hoff, nevnte Ornelas og Jan Tore Amundsen hadde alle gigantsjanser, men ble hver gang stoppet av en våken Freddy Dos Santos og Arni Gautur Arason.

Stopperparet André Muri og Amund Skiri stoppet ikke så mye før pause.

- Vi kunne ligget under 2-0 og at vi ikke scorer i andre omgang er også for dårlig, oppsummerer Kjetil Rekdal.

Andre omgang ble aldri den festen det kunne ha blitt. Steffen Iversen og Morten Berre hadde flere store sjanser, men det ble med pausestillingen.

- Kan hende vi er slitne etter seirene i Trondheim og Kristiansand. Men vi har hevet oss i de siste kamene og tatt poengene vi må for å henge med, sier Rekdal.

- Vi har god råd

Det Vålerenga må henge med på, er Starts vanvittige poengsanking. Hvis den fortsetter til høsten har ikke Vålerenga råd til mange feilskjær. Og de bør helst ikke miste Steffen Iversen, innrømmer Rekdal.

- Jeg vet at det er enorm interesse for ham, men jeg håper vi får beholde ham.

Uansett har Vålerenga sikret seg en erstatter i Tore Andre Flo, som ble presentert med bravur i pausen. I tillegg debuterte Magne Hoseth i dagens kamp, uten å overbevise voldsomt.

Rekdal bare smilte da han ble konfrontert med Vålerengas elleville kjøpefest.

- Vi har jo råd til det.

Alt om Tippeligaen

GRATTIS! Magne Hoseth tar et godt tak rundt Ardian Gashi etter drømmeskuddet. Amund Skiri og Freddy Dos Santos iler også til.
SISTE SCORING? Steffen Iversen scoret på straffe for Vålerenga. Men mange klubber er interessert i den tidligere Tottenham-spissen og det kan godt være det siste målet Ivers scorer i den blå drakta.