Klipp av deg håret

MARIENLYST (Dagbladet): Når fotballspillere flest trekker pusten etter en involvering, trekker Odd Inge Olsen (28) fingrene gjennom håret, og danderer lokkene bak øret. Olsen er en så dyktig fotballspiller, at han bare er en snaubarbering unna Nils Johan Sembs første landslagstropp.

Semb var på Marienlyst i går og så Olsen på sitt mest forfengelige før pause - og sitt beste etter.

 • I første omgang hadde Olsen flere involveringer i hodebunnen enn i spillet.
 • I andre omgang var han drivkraften bak Moldes oppsiktsvekkende kvalitetsløft.
 • Han har fart på internasjonalt nivå.
 • Han har tekniske kvaliteter til å være en ressurs også med ball.
 • Han har lært seg indreløperrollen i Molde, og er flink til å utfordre bakrommet på rett tidspunkt.
 • Han har vært Moldes beste spiller hittil i sesongen.
 • Daniel Berg Hestad har hestehale, hårstrikk i samme grønnfarge som sponsornavnet på skulderbladet - og er nesten like fokusert på frisyren som Olsen når ballen er utenfor rekkevidde.
 • Og Karl Oskar Fjørtoft har blondestriper og trimmet kinnskjegg.

Når Olsen klarer å glemme håret sitt, likner han den indreløpertypen Drillo aldri hadde i VM - og som Nils Johan Semb bør ha som primæroppgave å framskaffe.

Olsen er moden - av følgende årsaker:

Svakheten: Tøffheten og styrken i nærkampene - som muligens har en del å gjøre med den allerede nevnte forfengeligheten. For etter pause i går demonstrerte Olsen at han både har musklene og innstillingen til å gjøre mer simpelt grovarbeid.

Molde-trener Erik Brakstad kan med fordel bruke saksa på ytterligere et par av gutta. Moldes sentrale midtbanetrio er en fascinerende blanding av hårfin ungdommelighet og utsøkt fotballtalent.

Argumenter

Brakstad bør snaubarbere sin sentrale midtbanetrio som en symbolsk handling foran høsten:

Nå handler det om å slåss for seriegullet - ikke for ungpikehjertene i Rosenes by.

Før pause i går handlet det i hvert fall ikke om det første - og da er det lett å bruke et par mindre sportslige argumenter mot dem.

 • Molde var avventende og upresise mot en motstander som i utgangspunktet passet perfekt. Strømsgodsets tre manns brede midtbane serverte rom til Moldes fem manns brede, men de ble aldri utnyttet.

Molde skapte to sjanser før pause - Strømsgodset seks. Og det var bare på håret at ikke Jostein Flo puttet på flere enn ett mål.

Betydning

Etter pause forsvarte Molde den statusen tippeligatabellen for tida gir dem. Mest på grunn av Odd Inge Olsen, men også et par andre:

 • Berg Hestad nikket inn 1- 1 på sin første involvering av betydning - og holdt på å nikke inn 2- 1 fire minutter seinere.
 • Andreas Lund holdt også på å nikke inn 2- 1 på sin første involvering av betydning - men ballen ble reddet på streken.
 • Og Odd Inge Olsen spilte Jo Tessem alene med keeper Hansen - som reddet.

Vaklende

Resten handlet om Odd Inge Olsen: En praktfull scoring, skudd i stanga, fiks demping på brystet, med skudd som slås til corner, og et typisk indreløp i forlengelsen av en nikk fra Andreas Lund - som nesten sendte ham alene med keeper.

Blant annet.

Molde har en oppsiktsvekkende mulighet til å hekte av et vaklende Rosenborg i gullkampen. Men først må det barberes vekk litt forfengelighet.

Hvis Erik Brakstad tør å starte med Olsen, så skal han med glede få avslutte med undertegnede.

<B>HÅRFIN:</B> Moldes Odd Inge Olsen er en indreløpertype for Nils Johan Semb - bare Olsen konsentrerer seg litt mindre om frisyren - litt med om spillet.