GULL-IVAN: Ivan Ukhov ble til latter for en hel verden i 2008. Fire år seinere slo han tilbake og vant OL-gull. Foto: SERGEJ PONOMAREV / AP / NTB SCANPIX
GULL-IVAN: Ivan Ukhov ble til latter for en hel verden i 2008. Fire år seinere slo han tilbake og vant OL-gull. Foto: SERGEJ PONOMAREV / AP / NTB SCANPIXVis mer

Klipper av seg håret og vil sette verdensrekord

Fulle-Ivan ble Gull-Ivan. Nå sikter han enda høyere.

Den russiske høydehopperen Ivan Ukhov klipper håret og bryter med fortiden. Nå har han lagt vodkadrikkingen og det ville livet bak seg.

26-åringen sier at den nye livsstilen hans har hjulpet ham til å nå de målene han har hatt siden barndommen, nemlig å bli olympisk mester. Han nådde det foreløpige høydepunktet i karrieren sin da han vant høydegullet i London-OL etter å ha hoppet 2,38 meter.

Nå har han satt seg enda luftigere mål for karrieren. Han liker ikke på snakke om fortiden, da han stilte kanon full i et steve i Lausanne. En blanding av Red Bull og vodka satte ham totalt ut. Bildene av den fulle russeren gikk verden over, og siden den gangen, for fire år siden, har de fleste visst om ham.

- Nå handler alt om framtiden min. Jeg ønsker ikke på noen måte å gå tilbake til det gamle livet jeg levde. Det er fortid og kommer til å forbli i fortiden, sier russeren, som deltok i høydekonkurransen på Bislett i sommer.

Han er vanligvis ganske sjenert, men etter at han vant OL-gullet på Olympiastadion i London, har han vært fritt vilt for mediene hjemme i Russland.

- Jeg har følt det som om jeg har vært i en virvelvind. Jeg er blitt fotfulgt fra sted til sted av mediene. Det er ikke noe jeg liker, men det er noe jeg må gjennom, og det får jeg leve med, sier han. Ukhov sier at han innimellom føler seg som en helt, så litt moro er det også.

Allerede nå ser han mot Rio-OL om fire år. Der håper han å bli den første høydehopperen i verden som klarer å forsvare en olympisk tittel. Men det stopper ikke med det. Han satser også på å slå den eldste av friidrettens verdensrekorder på herresiden, Javier Sotomayors 2,45 meter fra 1993.

- Jeg satser på å bli historisk i Rio-OL ved å vinne et nytt gull, men før det skal jeg ta rekorden til Sotomayor. Den er moden for fall nå, sier russeren som har 2,40 som personlig rekord i høyde.

(NTB)