Klitsjko dobbel tungvektsmester

Knuste Brewster.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Vladimir Klitsjko bokset med brukket hånd da han forsvarte IBF-tittelen i tungvekt ved å stoppe Lamon Brewster i går kveld

.

Foran 19.500 tilskuere i fullsatte Kölnarena bokset Klitsjko smart og konsentrert. Han unngikk å havne i nærkamp med 15 centimeter lavere Brewster, benyttet sin større rekkevidde og dominerte kampen særlig med sin venstre.

Brakk bein i første runde

Ukraineren møtte en av de tre bokserne han har tapt for, men amerikaneren var sjanseløs. I pausen før sjuende runde kastet Brewsters trener Buddy McGirt inn håndkleet.

Etterpå måtte Klitsjko sendes til sykehus der venstrearmen ble gipset til over albuen. Årsaken er et brukket bein i hånden, en skade han pådro seg allerede i første runde.

– Han trenger åtte uker på å bli frisk, sa Klitsjko-talsmann Jamen Ali Bashir.

Tross skaden var det Klitsjko som dominerte kampen og leverte treffer på treffer, særlig med den skadde venstrehånden. Begge trenere sa etter kampen at Brewster ville blitt slått ut i 7. runde dersom kampen hadde fortsatt.

GA SEG FØR 7. RUNDE: Lamon Brewster var ikke i nærheten av en ny sensasjon mot Klitsjko. Foto: Scanpix/Reuters
GA SEG FØR 7. RUNDE: Lamon Brewster var ikke i nærheten av en ny sensasjon mot Klitsjko. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Revansj

Klitsjko forsvarte tittelen for tredje gang siden han vant den tilbake i april i fjor, og han revansjerte det mystiske tapet for Brewster i Las Vegas for tre år siden.

Den gang ledet Klitsjo klart på poeng da han plutselig følte seg helt kraftløs og ble slått ned i femte runde. Amerikaneren erobret den gang den ledige WBO-tittelen, men Klitsjko mente seg utsatt for sabotasje – noe som aldri ble bevist.

– Jeg har ventet på denne kampen i tre år, og jeg kunne bare ikke tape i dag. Dette betydde for mye for meg, sa Klitsjko.

– Han var bedre enn meg. Jeg gjorde mitt beste og følte meg forberedt, men han vant ærlig og redelig, sa Brewster.

Etter gårsdagens seier har Klitsjko 49 seirer på 52 proffkamper. Han er nå ute etter en tittelkamp mot en av de andre tungvektsmesterne.

(NTB)

Klitsjko dobbel tungvektsmester
TO BELTER:</B> Klitsjko er nå tungvektsmester i både i IBF- og WBO-forbundet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer