GIGANTMØTE: Tungvektsbokserne Anthony Joshua (venstre) og Vladimir Klitsjko møtes til tungvektskamp lørdag kveld. Tre VM-belter står på spill. Foto: AFP PHOTO / Adrian DENNIS
GIGANTMØTE: Tungvektsbokserne Anthony Joshua (venstre) og Vladimir Klitsjko møtes til tungvektskamp lørdag kveld. Tre VM-belter står på spill. Foto: AFP PHOTO / Adrian DENNISVis mer

Klitsjko møter Joshua i kveld:

- Klitsjko kan sjokkere ham litt i starten. Da er det full krig

Sent lørdag kveld barker to giganter sammen foran 90 000 tilskuere på Wembley.

(Dagbladet): Sent lørdag kveld går legenden Vladimir Klitsjko (40) og kometen Anthony Joshua (27) i ringen og kjemper om titlene IBF, WBA og WBO.

- Det er en megakamp. Det her er kjempestort, sier tidligere proffbokser og Viasat-ekspert Roar Petäjämaa til Dagbladet.

Kampen skal bokses på ærverdige Wembley, foran 90 000 tilskuere. Billettene ble revet vekk. Bokselegenden Klitsjko møter unge og hardtslående Joshua. Alle boksere vil møte vinneren, alle tv-kanaler vil ha neste kamp, promotørene vil kaste seg over de to, sponsorer...

Det står mye på spill.

Selvsikker

Klitsjko har 64 seiere i karrieren, 53 av dem på knock out. 4 tap. Det siste kom i hans siste boksekamp mot Tyson Fury i 2015.

- Utfordringen hans er at han kommer fra tap og møter en ung engelskmann. Joshua er en komplett bokser, men yngre. Han tilhører den nye generasjonen. Men de to har lik teknikk, og stilene passer veldig godt sammen. Det er en fordel for Klitsjko. For ham er det best å møte skolerte, hardtslående og tekniske boksere, sier Petäjämaa.

Viasat-eksperten mener det er tydelig at Klitsjko ønsker å vinne denne kampen, mye på grunn av spillet han har kjørt i forkant.

FØLGER MED: Tidligere proffbokser og Viasat-ekspert Roar Petäjämaa. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
FØLGER MED: Tidligere proffbokser og Viasat-ekspert Roar Petäjämaa. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Han er så godt forberedt som han kan være. Dette er en viktig kamp for ham. Denne kampen vil han ta. Han viser stor selvsikkerhet. Han er alltid høflig og en gentleman, men har allerede prøvd å psyke ut Joshua. Det er ikke noe han har gjort før. Han har også gjort noen ting i forberedelsene som ikke er typisk Klitsjko, litt uforutsigbare ting, sier Petäjämaa.

- Full krig

Klitsjko har allerede uttalt at han «vet hvordan kampen vil gå». Det har han også spilt inn på en minnepenn, som vil auksjoneres bort etter kampen. Pengene vil gå til hans veldedige organisasjon, The Klitschko Foundation.

Men han møter altså en ung og fremadstormende bokser. 27-årige Joshua er olympisk mester fra 2012, og har som profesjonell bokser vunnet alle sine 18 kamper. Alle på knock out.

- Han har et «perfect record». Han har gått tøffe kamper, men Klitsjko kan utfordre guttungen. Han vil jo ikke tape for en så ung mann. Sånn rent taktisk kan det være at Klitsjko vil sjokkere ham litt i starten. Da er det full krig. Da kan det være over etter tre runder. Der er Joshua veldig farlig, sier Petäjämaa

Viasat-eksperten skal - naturligvis - se kampen selv. På spørsmål om hvem han tror vinner, svarer han slik:

- Hvis kampen bare går til sjette runde, så tror jeg Joshua er den som tar det. Hvis Klitsjko klarer å ta ham til tiende, ellevte og tolvte runde, vinner Klitsjko. Klitsjko kan slå ut motstandere i senere runder, det har ikke Joshua gjort ennå, sier Petäjämaa.

Altså: Går kampen lengre enn seks runder, holder han Klitsjko som favoritt. Avgjøres kampen før det, gjøres det av Joshua på knock out.

Kampen starter klokken 23.00, og kan sees på Viaplay.