Klitsjko legger hanskene på hylla

Tungvektsmester Vitali Klitsjko har bestemt seg for å legge hanskene på hylla.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bokseren har hatt flere skader siden han bokset sin forrige kamp i desember i fjor, og har blant annet måtte utsette flere tittelkamper mot amerikanske Hasim Rahman.

Nå har den ukrainske bokseren bestemt seg for å legge opp.

– Uheldigvis har jeg kjempet mer mot skader enn mot motstandere i ringen den siste tiden. Beslutningen om å legge opp var hard å ta. Men jeg vil avslutte på topp, og når jeg nå slutter kan andre ta over tittelen, sier Klitsjko i en uttalelse på sin hjemmeside.

Han er tungvektsmester i forbundet World Boxing Council (WBC). Etter forrige ukes skadeutsettelse fikk han en frist på 90 dager til å bli frisk fra kneskaden, ellers ville han miste tittelen.

Sist Klitsjko bokset var i desember i fjor da han forsvarte tittelen for første gang. Den gang ble Danny Williams slått.

Rahman skulle møte Klitsjko allerede i april i år, men da hadde Klitsjko ryggproblemer. Rahman har i mellomtiden bokset mot Monte Barrett, en kamp han vant på dommeravgjørelse.

Klistjko blir den andre WBC-mesteren som legger opp på rad. Ukraineren «arvet» tittelen etter at Lennox Lewis ga seg i februar 2004 – etter å ha slått Klitsjko i en tittelkamp.

Rahman er den nye mesteren i WBC-forbundet.

KNESKADE ØDELA: Vitali Klitsjko har slått ut sin siste motstander. Foto: Scanpix/Ap
KNESKADE ØDELA: Vitali Klitsjko har slått ut sin siste motstander. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

(ANB)

SLO UT DANNY WILLIAMS: WBC-mesteren etter seieren i desember i fjor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer