Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Klitsjko møter ikke Mikke Mus

Tysk-ukraineren Vitalij Klitsjko fikk plutselig sjansen til å møte Lennox Lewis, og ti dager før VM-kampen er ordkrigen i gang for fullt.

Canadieren Kirk Johnson ble skadet, og plutselig rykket Klitsjko opp i superklassen. Han skulle ha bokset en forkamp på VM-stevnet til Lewis og Johnson 21. juni, men rykket med ett fram til hovedkampen, og den sjansen er han innstilt på å gripe.

Men Lewis har ikke så store tanker om ukraineren, som bokser og bor i Tyskland.

- Jeg tror det raskt vil gå opp for Viltalij Klitsjko at jeg er noe annet enn de bokserne han har møtt til nå. For første gang i sitt liv skal han bokse i den ypperste ligaen, og det er noe annet enn den Mikke Mus-serien han har bokset i hittil, sier Lennox Lewis.

37-åringen har ikke bokset den siste året. Hans siste kamp var mot Mike Tyson i fjor sommer, da Tyson ble slått knockout i åttende runde. Etter det har Lewis brukt mye tid på å bestemme seg for om han skulle legge opp eller ikke, men nå er han tilbake i ringen igjen, for å tjene enda flere dollarmillioner.

Hodepine

Vitalij Klitsjko har gitt Lennox Lewis mye hodepine det siste året. Han er den offisielle førsteutfordreren til VM-tittelen i tungvekt i World Boxing Council (WBC), og tysk-ukraineren har truet med søksmål flere ganger for å få denne kampen.

- Jeg er blitt litt sliten over alle disse truslene. Jeg er ingen Mikke Mus, og det skal Klitsjko få merke, sier Lewis, selvsikker som bare det.

- Klitsjko har ventet lenge på denne kampen. Nå får han den, men det vil bli mer enn han kan svelge, sier Lewis.

Emanuel Steward, Lewis' trener, venter en helt annen kamp enn det ville blitt mot Kirk Johnson.

- Vi vil få se en eksplosiv kamp mellom to veldig gode boksere. Dette blir spennende, sier Steward, som er godt kjent i Norge gjennom sitt engasjement med Ole Klemetsen tidlig på 1990-tallet.

Sikker

Men Emanuel Steward er ikke i tvil om utfallet.

- Lennox er klar, og han kommer til å vinne denne kampen lett, sier treneren fra det verdenskjente Kronk Gym i Detroit.

- Klitsjko er en god europeisk bokser, men det er ikke nok. Han blir ikke verdensmester med god teknikk og et brukbart høyreslag, sier Steward.

Han sier også at Lennox Lewis bare har hatt to skikkelige sparringsøkter før kampen, men mener det er mer enn nok.

Lennox Lewis er helt sikker på at han kommer til å slå Klitsjko 21. juni, men likevel er briten lite lysten til å si noe om hva som kan skje videre.

- Jeg ønsker ikke å snakke så mye om framtiden, men det er klart at det er en liten mulighet for at jeg kan komme til å møte Roy Jones jr. en gang neste år, sier Lennox Lewis, verdensmester i tungvektsboksing i WBC og International Boxing Federation (IBF).

NTB

DUKET FOR ORDKRIG: Lennox Lewis og Vladimir Klitsjko skal i ringen. Etter noen verbale omganger.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media