ADIOS! Denne tweeten fra flyselskapet KLM ble ikke like godt tatt imot av alle. Den ble senere slettet. Foto: Twitter
ADIOS! Denne tweeten fra flyselskapet KLM ble ikke like godt tatt imot av alle. Den ble senere slettet. Foto: TwitterVis mer

KLM hånet Mexico etter VM-exiten. Så slettet de meldingen

- Adios Amigos!

(Dagbladet): Det spørs om det ikke ble utløst litt for mye gledesrus på KLM sitt sosiale medier-kontor da dommer Pedro Proença blåste av åttedelsfinalen mellom Nederland og Mexico i Fortaleza.

Nederland snudde kampen fra 0-1 til 2-1 på under seks minutter. Dermed knabbet Oranje kvartfinale-billetten rett foran nesa på Mexico.

Det gjorde det nederlandske flyselskapet KLM så glade at de tvitret umiddelbart. Problemet var bare at tweeten ikke ble så godt mottatt.

- Adios Amigos!, sto det i tweeten - vedlagt et bilde av et «departure»-skilt fra en flyplass.


Men KLM hadde også kostet på seg å bytte ut den vanlig pilen ved skiltet, med bilde av en mexikansk figur.

Etter publiseringen ventet en storm av kritikk mot flyselskapet. Og kort tid etter var tweeten slettet fra profilen - men rakk å bli retweetet nesten 10 000 ganer før den forsvant.

- Nederlandsk arroganske på sitt beste. KLM mistet akkurat 100 prosent av sine mexikanske brukere, twitret en av de som lot seg hisse opp av KLMs melding.

- Det verste med KLM-tweeten er at den mest sannsynlig var forberedt på forhånd, og likevel var det ingen som tenkte at det var en dum idé å publisere den, tvitret en annen.

Selv om det gikk i mest kritiske meldinger for KLM etter publiseringen av meldingen, var det også noen som tok de i forsvar.

- Vær så snill, kjære verden. Ro dere ned angående den tweeten fra KLM. La oss slutte å være så himla politisk korrekte, og la noen få være glade.

En tid senere kom svaret fra det meksikanske flyselskapet Aero Mexico:

- Takk for et flott mesterskap. Vi er stolte og dere er ventet hjem, tvitret flyselskapet - vedlagt et bilde av «arrival»-skiltet.