CHAMPIONS LEAGUE-SUKSESS: Ståle Solbakken førte FCK videre fra gruppespillet og til kamp mot Chelsea. Slik vekker oppmerksomhet i Europa, og mye tyder på at nordmannen likevel ikke blir Norges nye landslagssjef neste år. Foto: AP/POLFOTO/Tobias Norgaard Pedersen
CHAMPIONS LEAGUE-SUKSESS: Ståle Solbakken førte FCK videre fra gruppespillet og til kamp mot Chelsea. Slik vekker oppmerksomhet i Europa, og mye tyder på at nordmannen likevel ikke blir Norges nye landslagssjef neste år. Foto: AP/POLFOTO/Tobias Norgaard PedersenVis mer

Köln-direktør bekrefter Solbakken-møte

Men ingen avtale er signert.

• Köln eller Norge? Alt om Solbakken-saken

(Dagbladet): Ståle Solbakken er ennå ikke ansatt som ny Köln-trener.

Det forteller Köln-direktør Volker Finke i et intervju med Köln-avisa Express i ettermiddag.

I samme intervju kommer sportsdirektøren, som for tiden også er trener i bundesligaklubben, med innrømmelser om henvendelsen til nordmannen som for tida styrer FC København til seriegull.

Finke har ikke tidligere gått ut og bekreftet at klubben vil ha 43-åringen, det er bare slått fast i tysk presse.

- Jeg kan ikke benekte at jeg har møtt Ståle Solbakken. Han er en god trener, sier Finke til avisa.

Vil ha tidlig underskrift TV 2 melder i dag at klubben reiste til Oslo fredag, for å forhandle med Norges Fotballforbund om et vederlag slik at NFF slipper sin kommende landslagssjef.

Finke sier at Köln ennå ikke er kommet til enighet om en kontrakt.

- Ingenting er underskrevet ennå. Men vi håper at det kan skje på tidligst mulig tidspunkt. For den nye treneren skal involveres i planleggingen rundt spillerne, sier Finke.

Ifølge lokalavisa møtte Solbakken med Köln-sjefen mandag. Samtalene må ha vært meget gode, siden den tradisjonsrike bundesligaklubben ønsker å gå videre med nordmannen.

- Vi snakket veldig godt sammen om våre ideer om fotball, sier Finke.

Tause NFF NFF har ikke ønsket å kommentere utviklingen rundt Solbakken i Tyskland, og informasjonssjef Svein Graff skriver følgende på sms til Dagbladet i ettermiddag.

FLYR TIL OSLO? Volker Finke avslører at han har snakket godt med Ståle Solbakken. Nå skal Köln-direktøren være på vei til forhandlinger i Oslo. Foto: EPA/Rolf Vennenbernd
FLYR TIL OSLO? Volker Finke avslører at han har snakket godt med Ståle Solbakken. Nå skal Köln-direktøren være på vei til forhandlinger i Oslo. Foto: EPA/Rolf Vennenbernd Vis mer

- Det er ikke noe å melde nå.

Den samme beskjeden får Dagbladet fra fotballpresident Yngve Hallén.

- Jeg avventer, og har ingen kommentar nå, skriver fotballpresidenten på sms.

Det var Kicker som først omtalte Kölns interesse for den tidligere HamKam-sjefen. Tidligere er tysk presse spekulert i at rødtrøyene kunne utløse en klausul i Solbakkens NFF-kontrakt.

Det avviste toppfotballsjef Nils Johan Semb overfor Dagbladet onsdag, da han fortsatt regnet med at Solbakken dukket opp på jobb i NFF over nyttår.

- Det finnes ingen klausul, sa Semb.

Verken Solbakken eller agent Bjarne Goldbæk har besvart Dagbladets henvendelser i dag.