Köln-fans brakk nesa på Leverkusen-back

Michal Kadlec ble overfalt på diskotek.

OVERFALT: Bayer Leverkusens tsjekkiske forsvarsspiller Michal Kadlec endte med brukket nese etter et diskotekbesøk i Köln i helga.Foto: SCANPIX/AFP/FEDERICO GAMBARINI
OVERFALT: Bayer Leverkusens tsjekkiske forsvarsspiller Michal Kadlec endte med brukket nese etter et diskotekbesøk i Köln i helga.Foto: SCANPIX/AFP/FEDERICO GAMBARINIVis mer

(Dagbladet): At Köln-supporterne er lidenskapelig opptatt av klubben sin fikk Ståle Solbakken merke før han fikk sparken i klubben, men en hendelse i byen i helga er sterk kost selv til dem å være.

Ifølge Tipsbladet.dk overfalt to Köln-fans Bayer Leverkusen-back Michal Kadlec på et diskotek natt til søndag, og brakk nesa på spilleren fra det rivaliserende laget.

- Jeg er veldig bekymret. Dette er en type vold jeg aldri tidligere har opplevd. En sånn historie har jeg aldri hørt om i mine 30 år i fotballen, sier Leverkusens sportsdirektør Rudi Völler.

Fordømmer
Köln har allerede beklaget hendelsen på sine hjemmesider, og gjør det klart at de to gjerningsmennene allerede står på en liste over hooligans, og at ingen av dem er medlemmer av klubben.

- Det kan ikke være sånn at spillere fra andre klubber ikke kan bevege seg trygt i Köln bare fordi de holder på med fotball. Vi fordømmer disse handlingene, sier styreformann Claus Horstmann.

En av gjerningsmennene skal allerede være utestengt fra alle arenaer i Tyskland i fire år. Köln sier de nå vil samarbeide med politiet for å få de to voldsmennene tatt og dømt.

Kvalikhåp
Köln spilte 1-1 mot Stuttgart lørdag, og det skiller bare to poeng ned til direkte nedrykksplass. Ståle Solbakkens eksklubb har også to tøffe kamper igjen, borte mot formsterke Freiburg og hjemme mot Bayern München.

Nærmeste nedrykksrival Hertha Berlin har på papiret et litt enklere program: Schalke 04 borte og Hoffenheim hjemme.

En kvalifiseringsplass er dermed trolig det beste Köln kan håpe på.