MØKKAMENN? Politiet gjennomgår nå videomateriale for å finne Köln-supporterne som skal ha kastet urin og avføring mot Schalke-fansen i helga.Foto: SCANPIX/REUTERS/Wolfgang Rattay
MØKKAMENN? Politiet gjennomgår nå videomateriale for å finne Köln-supporterne som skal ha kastet urin og avføring mot Schalke-fansen i helga.Foto: SCANPIX/REUTERS/Wolfgang RattayVis mer

Köln-fans jaktes etter kasting av urin og avføring

Solbakkens tilhengere tok drittkasting til nytt nivå.

Tysk politi leter etter en gruppe Köln-supportere som skal ha kastet kopper med urin og avføring på hjemmefansen under 1-5-tapet for Schalke lørdag.

Ifølge sikkerhetspersonalet på Schalkes hjemmebane var det en liten gruppe Köln-fans som var ansvarlig for at ekskrementene ble kastet. Tilhengere av både hjemme- og bortelaget ble truffet av griseriet.

Politiet går nå gjennom videomateriale av publikum fra lørdagens kamp og håper å kunne identifisere de skyldige i saken. Allerede skal to fotballpøbler ha blitt arrestert for ugjerningen.

Et vitne sier han så én mann legge avføring i et ølbeger, mens to andre skal ha urinert i kopper før disse ble kastet mot hjemmelagets tilhengere. Köln-president Wolfgang Overath har uttrykt at han er sjokkert over hendelsen. Han sier at han fordømmer fansens handlinger.

- Dette er ikke fotballtilhengere. Disse menneskene er ikke interessert i sport og har ingenting på stadion å gjøre. Det er vanskelig å fatte at fotballen blir ødelagt av slik oppførsel, sier Overath.

Før kampen som endte med 1-5-tap for Ståle Solbakkens lag, skal også Köln-fans ha angrepet politiet med flasker og andre gjenstander. Politiet måtte svare med pepperspray og batonger for å roe ned situasjonen.

(NTB)