Köln fortsatt på kvalik etter poengdeling

- I dag viste vi tidvis den rette innstillingen, sier tilfreds Solbakken.

ETT POENG: Ståle Solbakkens Köln spilte en god kamp mot Werder Bremen, men måtte ta til takke med uavgjort.Foto: SCANPIX/REUTERS/Kai Pfaffenbach
ETT POENG: Ståle Solbakkens Köln spilte en god kamp mot Werder Bremen, men måtte ta til takke med uavgjort.Foto: SCANPIX/REUTERS/Kai PfaffenbachVis mer

(Dagbladet): FC Köln - Werder Bremen 1-1.

Tross dystre spådommer etter forrige helgs nederlag mot nedrykksrival Augsburg, fikk Ståle Solbakken en ny sjanse til å vise at han er rett mann for Köln hjemme mot et formsvakt Werder Bremen, som bare hadde vunnet to kamper etter vinterpausen.

Det ble varslet dramatiske endringer etter oppvasken på Geissbockheim palmesøndag, og det var så absolutt bedring å spore hos vertene på RheinEnergie stadion, selv om gjestene tok ledelsen etter 24 minutter da Markus Rosenberg nærmest spaserte igjennom Köln-forsvaret og plasserte ballen kontrollert til side for Michael Rensing.

Solbakkens menn slo imidlertid tilbake drøyt fem minutter før pause da en presis corner fra Lukas Podolski endte på hodet til Ammar Jemal, som stanget ballen via et Werder-hode og opp i nettaket.

- Veldig tilfreds Selv om Köln-spillerne la ned en helhjertet arbeidsinnsats og skapte sjanser nok til et seiersmål, endte det 1-1 - Kölns første poeng etter tre strake serietap. Dermed ligger laget fortsatt på den utsatte kvalikplassen.

- Vi kunne ha tatt flere enn ett poeng i dag, sa Solbakken som likevel var fornøyd med spillernes innsats.

- Jeg er veldig tilfreds. Jeg er glad for at vi kom tilbake etter 0-1. Det var ikke lett, men i dag viste vi tidvis den rette innstillingen, sa han til Express.de.

Seier for Dortmund og Bayern Hertha Berlin kunne sendt Ståle Solbakken og kompani under nedrykksstreken med tomålsseier borte mot Håvard Nordtveits Mönchengladbach. Det endte imidlertid målløst, og dermed forblir Köln på 16.-plass.

I toppen av tabellen vant både serieleder Dortmund og -toer Bayern München, og dermed er avstanden stadig tre poeng. De regjerende mestererne tok en sterk 3-1 seier borte mot Wolfsburg, mens utfordrerne fra München kunne takke måljeger Mario Gómez for at det ble en knepen hjemmeseier mot Augsburg.

Med sine to fulltreffere, er den tyske landslagsmannen oppe i 25 bundesligascoringer denne sesongen, noe som er to mer enn Schalkes Klaas-Jan Huntelaar.