Köln henter tilbake forrige trener som fikk sparken

- Uunngåelig å permittere Solbakken.

NY SJANSE: 27. april 2011 fikk Frank Schaefer sparken i FC Köln. I dag, 12. april 2012, er han mannen som overtar etter Ståle Solbakken. Schaefer har antakelig treningstøy med riktig klubblogo i skapet fortsatt. Foto: Peter Steffen, EPA/NTB Scanpix
NY SJANSE: 27. april 2011 fikk Frank Schaefer sparken i FC Köln. I dag, 12. april 2012, er han mannen som overtar etter Ståle Solbakken. Schaefer har antakelig treningstøy med riktig klubblogo i skapet fortsatt. Foto: Peter Steffen, EPA/NTB ScanpixVis mer


(Dagbladet): Etter at Köln ga Ståle Solbakken sparken i dag, har de hentet inn treneren de ga sparken for akkurat litt under ett år siden.

Frank Schaefer fikk sparken 27. april i fjor - til tross for at han faktisk oppnådde gode resultater. Grunnen til at han føyde seg inn i rekken av de uttallige sparkede trenerne i klubben, var en konflikt med daværende sportssjef Volker Finke.

Vinke ledet laget ut sesongen, men ville heller fortsette som sportssjef. Dermed hentet man inn Ståle Solbakken.

Samarbeidet mellom Solbakken og Finke var heller ikke problemfritt, men denne gangen var det Vinke som måtte gå. Han ble sparket i mars.

Schaefer tilbake Det åpner altså for en retur for Frank Schaefer, som nå i første omgang skal lede laget ut sesongen i et forsøk på å unngå nedrykk.

- Laget vårt trenger nye impulser i nedrykksstriden. Vi takker Frank Schaefer for at han er villig til å ta over på så kort varsel i denne vanskelige situasjonen, sier styreleder Werner Wolf til klubbens nettside.

- Frank Schaefer viste sist sesong at han kan motivere laget til høy innsats. Han kjenner spillerne, og kan begynne i morgen, sier daglig leder Claus Horstmann.

- Uunngåelig å sparke Solbakken Om sparkingen av Solbakken sier Wolf at det var en beklagelig, men nødvendig ting å gjøre:

- UUNNGÅELIG: Styreleder Werner Wolf sier det var et beklagelig, men uungåelig tiltak å sparke Ståle Solbakken.  Foto: Thomas Lohnes, AP/NTB Scanpix
- UUNNGÅELIG: Styreleder Werner Wolf sier det var et beklagelig, men uungåelig tiltak å sparke Ståle Solbakken. Foto: Thomas Lohnes, AP/NTB Scanpix Vis mer

- At FC Köln beholder plassen har øverste prioritet for oss i sluttspurten av denne sesongen. For å nå dette målet må alle beslutninger justeres uten om og men. Etter kampen mot Mainz er permitteringen av Ståle Solbakken et beklagelig, men på dette tidspunktet uunngåelig tiltak.

Klubben ga Solbakken ny tillit 1. april, og la da all skyld på spillerne.

- På grunn av kontinuiteten holdt vi fast ved treneren. De positive signalene fra forberedelsen til kampen mot Bremen (1-1) viste seg imidlertid etter en skuffende neste kamp ikke å ha varig virkning, sier Wolf.