BLØDENDE I BADEKARET: Kölns hjemmekamp mot Mainz lørdag ble avlyst etter at dommer Babak Rafati (41) ble funnet blødende i badekaret på hotellrommet sitt. Foto: Reuters / Ina Fassbender
BLØDENDE I BADEKARET: Kölns hjemmekamp mot Mainz lørdag ble avlyst etter at dommer Babak Rafati (41) ble funnet blødende i badekaret på hotellrommet sitt. Foto: Reuters / Ina FassbenderVis mer

Köln-kamp ble avlyst etter dommerens selvmordsforsøk

Assistentene fant ham på hotellrommet.

(Dagbladet): Ståle Solbakkens Köln hjemmekamp mot Mainz ble i dag avlyst.

Kort tid før kampstart ble dommer Babak Rafati (41) funnet på hotellrommet sitt. Tysklands fotballpresident Theo Zwanziger sier at det dreier seg om et selvmordsforsøk.

- Dette kan tyde på at vi i tysk fotball ikke lærte nok av Robert Enkes tragiske død. Man må lure på hvorfor en slik ung mann ser bare håpløshet foran seg. Jeg kan bare si at våre dommere er under enormt press, og vi har ikke greid å balansere det, sa Zwanziger ifølge NTB.

Robert Enke tok sitt eget liv i 2009 etter å ha slitt med depresjoner i lengre tid.

Møtte ikke opp Da Rafati ikke møtte assistentene sine til avtalt tid før kampen gikk de to assistentene til hotelrommet hans. Da de ikke fikk svar fikk de hjelp av hotellpersonalet til å komme seg inn i rommet, og der fant de han på badet.

Han fikk rask legebehandling, og tilstanden hans blir i kveld beskrevet som stabil.

- Rafati er alltid presis, så assistentene prøvde å ringe ham da han ikke møtte. De gikk til hotellet og kom til en låst dør. De har beskrevet hva de så da de kom inn, men jeg ber dere om å spare meg fra å gjenfortelle detaljene, sa Zwanziger på en pressekonferanse i Köln lørdag kveld.

- Det er takket være assistentene at Babak Rafiti nå er utenfor fare.

Rafati er bankmann og kommer fra Hannover. Han har vært DFB-dommer siden 1997 og dømte sin første bundesligakamp i 2005.

Også det var et oppgjør mellom Köln og Mainz. Han har dømt 84 toppseriekamper, og siden 2008 har han også vært FIFA-dommer.

Denne sesongen ble han ikke nominert av DFB til å dømme internasjonale kamper. Den iranskættede dommeren har ofte måttet tåle hard kritikk, og et par ganger har fotballbladet Kicker kåret ham til ligaens dårligste dommer.

(Dagbladet/NTB)