Köln-spiller mister EM etter fyllekrangel

Peszko får ikke spille for Polen på hjemmebane.

IKKE HJEMME-EM: Polens landslagssjef Francizek Smuda sier at Slawomir Peszko (t.h.) ikke får spille for ham etter den andre fylleepisoden i løpet av to år. Her er Köln-spilleren i aksjon mot Tyskland i september. Foto: Adam Nurkiewicz, AFP/NTB Scanpix
IKKE HJEMME-EM: Polens landslagssjef Francizek Smuda sier at Slawomir Peszko (t.h.) ikke får spille for ham etter den andre fylleepisoden i løpet av to år. Her er Köln-spilleren i aksjon mot Tyskland i september. Foto: Adam Nurkiewicz, AFP/NTB ScanpixVis mer

Fyllediskusjonen med en taxisjåfør natt til søndag førte til at Köln-spilleren Slawomir Peszko (27) ble kastet ut av landslaget i dag.

Polakken er heller ikke med i troppen til Köln når de spiller mot Mainz senere i dag, og utestengelsen fra landslaget gjør at han heller ikke får spille EM på hjemmebane til sommeren.

- Peszko er borte ettersom det her var andre gang at noe slikt skjedde. Han får ikke være med i mitt lag, sa landslagstrener Francizek Smuda.

Peszko hadde en utekveld med landslagskollega Marcin Wasilewski, som spiller for belgiske Anderlecht, da fylleepisoden førte til at Peszko ble kastet på glattcelle med 1,5 i promille.

Peszko unnskyldte seg umiddelbart uten at Smuda bryr seg nevneverdig om akkurat det. Han sier at også Wasilewski kan bli kastet ut av landslaget. Politiet er også koblet inn i saken.

Smuda sier at han opptrådte som en far for Peszko etter den første fylleepisoden etter en landskamp mot Australia i 2010.

- Jeg var som en far for ham og ga ham en ny sjanse, sier 63 år gamle Smuda til avisen Przeglad Sportowy.

- Hvis jeg finner ut at også Wasilewski var påvirket av alkohol, er også han ferdig på landslaget. De oppfører seg som de har fuglehjerner, var Smudas karakteristikk av sine landslagsmenn.

Slawomir Peszko debuterte for Polen i 2008 og har spilt 26 kamper for landet sitt.

Det blir en stund til han eventuelt får sin neste kamp.

(NTB)