Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Köln starter oppkjøringen uten Solbakken

- Ståle skal lade batteriene, sier klubbdirektøren.

KÖLN-KLAR: Ståle Solbakken er straks klar for ny utfordringer i Köln, men laget starter sesongoppkjøringen uten nordmannen.
Foto:Erik Berglund
KÖLN-KLAR: Ståle Solbakken er straks klar for ny utfordringer i Köln, men laget starter sesongoppkjøringen uten nordmannen. Foto:Erik Berglund Vis mer

Köln starter oppkjøringen til en ny sesong onsdag, men det blir uten sin nyansatte trener Ståle Solbakken.

Köln-troppen skal samles neste onsdag, men Solbakken og assistenttrener Bård Wiggen slutter seg til laget først på treningsleiren i Langeoog 26. juni.

Solbakken ble ansatt som ny trener for den tyske klubben 14. mai, men kontrakten hans trer i kraft først fra 1. juli.

- Vi ble tidlig enig om at Ståle Solbakken og Bård Wiggen, etter en lang sesong med FC København, skulle få tolv dagers ferie med familien. Begge skal bruke tiden til å lade batteriene og så komme til oss med nye krefter, sier sportsdirektør Volker Finke til klubbens nettsted.

Solbakken skrev for drøyt to år siden kontrakt om å overta som norsk landslagssjef fra 1. januar 2012, eventuelt etter EM-sluttspillet i Polen og Ukraina. Etter forhandlinger kjøpte Köln ham fri fra den kontrakten.

Köln endte på tiendeplass i den tyske Bundesligaen sist sesong.

(NTB)