FRUSTRERT: Lukas Podolski kan ikke bidra på banen for Køln for tida, men har gjort sitt for å fyre opp stemninga utenfor.Foto: SCANPIX/REUTERS/Alex Domanski
FRUSTRERT: Lukas Podolski kan ikke bidra på banen for Køln for tida, men har gjort sitt for å fyre opp stemninga utenfor.Foto: SCANPIX/REUTERS/Alex DomanskiVis mer

Köln truer Podolski med bøter etter avisintervju

- Ikke rart han sier det han sier, mener Ståle Solbakken.

KÖLN/OSLO (Dagbladet): Ståle Solbakkens Köln tapte den viktige hjemmekampen mot Hamburg i går, og på tribunen satt en frustrert Lukas Podolski og så laget sitt mislykkes.

Det gjorde han samme dag som han hadde gitt et kritisk intervju til storavisa Bild, der han fortalte at han var skuffet over det laget har prestert, og at han vurderer å skifte klubb.

Nå risikerer stjernespissen å bli bøtelagt.

Ikke overrasket Ståle
Klubbdirektør Claus Horstmann kaller Podolskis uttalelser en «fornærmelse», og sier til Express (via Sky) at både timingen og innholdet i intervjuet er «svært overraskende».

Ståle Solbakken er ikke like sjokkert.

- Det er ikke rart at han sier det han sier. Han er en verdensstjerne som spiller for et lag på nedre halvdel av tabellen, så det er ikke merkelig at han vurderer sin framtid. Han har en stor avgjørelse han må ta. Köln har hatt tolv trenere på bare noen få år. Det er ikke så rart han kritiserer det, sier Köln-sjefen til Dagbladet.

Podolski sa blant annet til Bild at han har kommet tilbake til et annet Köln enn det han så for seg før han returnerte fra Bayern München, og kritiserer blant annet manglende kontinuitet på trener- og ledersida.

Sjeldent med ro
Spissen er vant til å leve med spekulasjoner rundt klubbframtida, og kobles stadig til nye storklubber, blant annet i England.

På spørsmål fra en tysk journalist om han tok kritikken fra Podolski personlig, var Ståle Solbakken lite forståelsesfull.

- Jeg skjønner ikke spørsmålet. Du har kanskje lest en annen avis. Det er i hvert fall ikke noe jeg har hørt, sa nordmannen.

Han tror det voldsomme trykket rundt klubben preger spillerne.

- De blir hyllet som verdens beste når de vinner og de er verdens dårligste når de taper. Det er sjeldent spillerne får ro til å jobbe med
det de skal, sier Solbakken til Dagbladet.

Etter gårsdagens tap ligger Köln på 12. plass i Bundesliga, seks poeng foran Augsburg på direkte nedrykk.

SKJØNNER STJERNEN: Ståle Solbakken mener det er naturlig at Podolski vurderer framtiden som verdensstjerne på et lag på nedre halvdel av tabellen.Foto: SCANPIX/AFP/PATRIK STOLLARZ
SKJØNNER STJERNEN: Ståle Solbakken mener det er naturlig at Podolski vurderer framtiden som verdensstjerne på et lag på nedre halvdel av tabellen.Foto: SCANPIX/AFP/PATRIK STOLLARZ Vis mer