Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Köln vil kjøpe fri Solbakken

Søkte kontakt med NFF allerede i går.

KÖLN-AKTUELL: Ståle Solbakken skal være høyaktuell for trenerjobben i tyske Köln.Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet.
KÖLN-AKTUELL: Ståle Solbakken skal være høyaktuell for trenerjobben i tyske Köln.Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet. Vis mer

(Dagbladet): Tidligere i dag skrev tyske Bild at FC Köln og Ståle Solbakken var timer unna å bli enige om en avtale som gjør nordmannen til klubbens nye trener.

Nå tyder mye på at avisa var på rett spor.

Etter det Dagbladet erfarer, har Köln bestemt seg for at de vil ha Solbakken, og begynte i går arbeidet med å komme i kontakt med NFF for å forhandle om kompensasjon for mannen som skulle bli Norges neste landslagssjef.

TV2sporten hevder å vite at disse samtalene nå er underveis, og at toppledelsen i NFF er informert om at den nye landslagssjefen er i ferd med å glippe.

Kilder Dagbladet har vært i kontakt med, benekter imidlertid at det har vært noen direkte kontakt mellom forbundet og Köln.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb vil ikke kommentere opplysningene, men har avkreftet at det finnes en klausul som lar Köln eller andre betale et visst beløp for å få Ståle Solbakken fri.

Dermed vil eventuelle forhandlinger mellom den tyske klubben og NFF dreie seg om å komme fram til en kompensasjon som gjør begge parter fornøyde.

- Jeg har sett de mange spekulasjonene, men jeg kan ikke kommentere alt som står i mediene om dette. Dermed er svaret det samme som det har vært, sier NFFs informasjonssjef Svein Graff.

Köln regnes som en stor klubb i Tyskland, og har stor støtte i en stor by. Sportslig sett har det imidlertid vært tøft de siste fem-seks årene, og Köln har måttet tåle turer ned i 2. Bundesliga.

Strukturen i klubben har blitt kritisert, og de mange trenerskiftene har heller ikke hjulpet på stabiliteten.

Denne sesongen berget klubben Bundesliga-plassen senest sist helg.

Ståle Solbakken har ikke besvart Dagbladets henvendelser, det har heller ikke hans agent Bjarne Goldbæk.

- Er dette riktig, vet dere mer enn meg, sa imidlertid Goldbæk til danske BT tidligere i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media