OL-STADION: Slik ser det ut i Lagoa Rodrigo de Freitas, hvor Olaf Tufte og de andre roerne skal kjempe om medaljene i Rio-OL om et drøyt år.  Foto: Ricardo Moraes / Reuters / NTB Scanpix
OL-STADION: Slik ser det ut i Lagoa Rodrigo de Freitas, hvor Olaf Tufte og de andre roerne skal kjempe om medaljene i Rio-OL om et drøyt år. Foto: Ricardo Moraes / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Kloakken fosser ut. Nå krever roerne OL-vannet testet

Bekymret for virus.

Kloakk fosser ut der roere og andre vannsportutøvere skal konkurrere i OL. Det internasjonale roforbundet (FISA) krever at vannet blir testet for virus.

Onsdag er det nøyaktig ett år til lekene i Rio de Janeiro, men alt går ikke akkurat på skinner i OL-byen.

En undersøkelse gjort av Associated Press viste at vannet i Rodrigo de Freitas, innsjøen hvor det skal konkurreres i roing og kano, er svært forurenset.

Det hevdes at nivået av kloakk utgjør en reell trussel for utøverne, skriver BBC.

- Vi vil be om at det testes for virus. Hvis det er et problem, kommer vi til å reagere. Det er vår moralske plikt, sier Matt Smith i World Rowing.

Seiling, triatlon og roing skal gjennom testkonkurranser denne uken.

- Jeg vil være helt sikker på at alle som går ut i vannet er trygge, sier Peter Sowrey, sjef for Det internasjonale seilforbundet (ISAF).

Rundt 1400 vannsportutøvere skal i aksjon under lekene. I en uttalelse til AP sier Verdens helseorganisasjon (WHO) at de anbefaler IOC å overvåke situasjonen nøye.

Da Rio ble tildelt lekene i 2009, lovet arrangørene at de skulle rense vannet til olympisk standard. Ordfører Eduardo Paes har imidlertid gjentatte ganger innsett at det ikke lar seg gjøre.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram