Klokere enn sitt rykte

Lettelse fikk et nytt ansikt da Norge slo Bulgaria 1-0. Per-Mathias Høgmos.

TRIUMF I SOFIA:  Per-Mathias Høgmo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TRIUMF I SOFIA: Per-Mathias Høgmo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOFIA (Dagbladet): Et gjennomtenkt laguttak gjorde Norge kompakte, løpssterke og trygge. Et genialt frispark gjorde et utskjelt lag til vinnere. Og med to tapte Kroatia-poeng i Aserbajdsjan er Norge plutselig i posisjon til å gå direkte til EM.

Det verste som kan skje oss nå er play off  i november.

Så fort skjer det i fotball.

Så fort blir håpløshet og mismot til optimisme og elleville jubelscener.

EN ELLER ANNEN gang i løpet av kontraktsperioden henger de fleste fotballtrenere i en tynn tråd. Per-Mathias Høgmo har vært der siden 0-0 mot Aserbajdsjan 12. juni. Men nå står han igjen støtt og godt og er full av kraft og energi til å fullføre prosjektet stadig flere begynte å stille spørsmålstegn ved.

Hvilken enorm forskjell et enkelt fotballresultat gjør.

SELV OM NFF selvfølgelig ikke ville innrømme det - du har alltid hundre prosent tillitt til tillitten plutselig ikke er der mer, den bare forsvinner, gjerne over natta — så handlet denne kampen om jobben hans. Jeg sier ikke at tap ville ledet til avskjed etter EM-avslutningen mot Italia 13. oktober. Men jeg kan garantere at det ville blitt ramaskrik langt ut over det nettroll og eierne av de mest sjikanerende twitterkontoene klarer å poste. For vi kunne ikke gått videre som om ingenting hadde skjedd etter enda en kvalifiserende fiasko.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer