Bundesliga:

Klokka forteller en historie helt tilbake til 1963. Nå frykter hele Hamburg at den må stilles til null

- Den forteller om alt.

STOLTHET OG BYRDE: Klokka som viser minuttene siden Hamburger SV startet sitt Bundesliga-liv. Her status da Bayern München var på besøk i mai 2014. Foto: Stuart Franklin/Bongarts/Getty Images
STOLTHET OG BYRDE: Klokka som viser minuttene siden Hamburger SV startet sitt Bundesliga-liv. Her status da Bayern München var på besøk i mai 2014. Foto: Stuart Franklin/Bongarts/Getty ImagesVis mer

(Dagbladet): 24. august 1963, klokka fem på ettermiddagen, sparket Hamburger SV i gang sin første Bundesliga-kamp.

Øverst i et hjørne på Volksparkstadion tikker og går en klokke som markerer det tidspunktet - antall år, dager, timer, minutter og sekunder siden Hamburg startet sitt uavbrutte toppserieeventyr.

Det er de den eneste klubben i Tyskland som kan skryte av. Alle de andre har opplevd nedrykk, Bor. Dortmund, Werder Bremen, alle sammen. Bayern München har aldri rykket ned - men de var heller ikke med å danne Bundesliga i 1963, og kom inn først to år senere.

Bare Hamburg har hvert eneste minutt fra dag én. Men nå står klokka i fare for å måtte nullstilles.

Frykter skjebnen

Etter 19 kamper spilt har Hamburg bare vunnet fire, og 16 poeng betyr nedrykksplayoffplass på tabellen. Byen skjelver.

- Du har ikke lyst til å være en av spillerne på laget som rykker ned etter alle disse årene, sier spissen Bobby Wood til NY Times.

- Bare fordi klubben aldri har rykket ned før, så betyr ikke det at det ikke kan skje. Vi kan ikke utelukke det. Fortsetter vi som nå, så rykker vi ned. Vi må ut av denne tankegangen, forstå at vi er ille ute og gjøre noe med det, sier Wood.

Bussklokke

Men det er ikke lett å glemme historien. Klokka ble satt opp på stadion i 2001, i en tøff periode der klubben ikke hadde så mye annet å være stolt av.

- Bayern vinner to trofeer hvert år, men vi har dette, sier klubbhistoriker Alexander Iwan til NY Times.

Siden 2014 har lagbussen også kjørt rundt med en klokke i frontvinduet som minner spillerne igjen og igjen på hvilken tradisjon de skal opprettholde.

- Klokka forteller om alt: all historien, alle problemene, alt på en gang, sier Alexander Iwan.

Lysglimt

Tirsdag fikk Hamburg en opptur med 2-0-seier over Köln og avansement til kvartfinalen i den tyske cupen.

Laget vant også 1-0 hjemme mot Bayer Leverkusen sist fredag.

- Dette er bare en begynnelse. Vi kan ikke feire, for vi har ikke oppnådd noe her ennå. Vi må fortsette å jobbe, sa matchvinner Kyriakos Papadopoulos etter kampen.

Til helga venter høytflyvende RB Leipzig borte.