Fluorforbudet i internasjonal skisport blir utsatt ett år

Klokka stopper fluorforbudet

Tidspresset stopper innføringen av et totalt fluorforbud i internasjonal skisport denne vinteren. Men selve forbudet står politisk sterkere enn noen gang.

SJOKKET: Ole Jørgen Pettersen - faren til ‹‹Pølsa›› - har smurt ski i mange år. Han forteller om heftig fluorsjokk. Slike historier fortalt gjennom Dagbladets prisbelønte reportasjer i "Glidens pris" var med på å presse fram et internasjonalt forbud. Dette forbudet står politisk sterkere enn noen gang, men må av praktiske årsaker bli utsatt til neste sesong. Video: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FORBUDET mot fluor i internasjonal skisport blir utsatt en sesong. Det er naturlig ut fra rent praktiske utfordringer med kontrollen av forbudet. Men rent politisk er viljen til å stoppe giften sterkere enn noen gang.

Fredag denne uka var det meningen at styret i det internasjonale Skiforbundet (FIS) skulle bekrefte vedtaket om å starte dette fluorforbudet allerede fra det første verdenscuprennet i alpint i Sölden om snaue to uker. Det skjer ikke.

Årsaken er tidspress under testing av det nye tyske håndholdte kontrollapparatet. Viruspandemien har gjort at dette svært ambisiøse utviklingsarbeidet har gått litt for seint.

Det anerkjente tyske Fraunhofer Institut som rent vitenskapelig skal godkjenne den nye kontrollen, har i mellomtida vært mer kjent for coronatesting enn arbeidet med å stoppe fluorsmurning.

Det er til å forstå.

PLANEN var at alle lagene til de ulike skinasjonene skulle samles seint i september for en praktisk gjennomgang av de nye kontrollrutinene. Da skulle skilederne og skismørerne selv få teste kvaliteten på dette apparatet, etter rapporter de siste ukene om en rask, positiv teknisk utvikling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer