Klokka tikker for Wayne Rooney. Sky Sports:
- Han blir værende

Manchester United-spilleren har seks dager på å bestemme seg.

BLI ELLER DRA? Wayne Rooney har noen dager på seg til å bestemme om han vil bli værende i Manchester United under vingene til manager José Mourinho, eller dra til kinesisk fotball. Foto: AP Photo/Dave Thompson/NTB Scanpix
BLI ELLER DRA? Wayne Rooney har noen dager på seg til å bestemme om han vil bli værende i Manchester United under vingene til manager José Mourinho, eller dra til kinesisk fotball. Foto: AP Photo/Dave Thompson/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(FourFourTwo): Manchester United-spiller Wayne Rooney har lenge vært linket til kinesisk fotball. 31-åringen har fått begrenset med spilletid denne sesongen, og manager José Mourinho har sagt at han ikke vil stoppe Rooney dersom han vil dra.

Mourinho uttalte tirsdag at han ikke kunne garantere at Rooney ville bli værende i klubben til neste sesong.

- Du må spørre ham. Jeg kan ikke garantere at jeg er her neste uke, så hvordan kan jeg garantere at en spiller ikke vil være her neste sesong? sa Mourinho ifølge Sky Sports.

Manchester United-manageren ønsker å beholde Rooney.

- Det jeg kan garantere er at dersom Wayne en dag forlater klubben er det ikke fordi jeg vil at han skal forlate klubben, sier portugiseren videre.

Flere tilbud

Rooney skal ha fått tilbud fra flere kinesiske klubber, blant annet Guangzhou Evergrande, som trenes av Felipe Scolari, og Beijing Guoan. Overgangsvinduet i kinesisk fotball stenger 28. februar, og Rooney har derfor dårlig tid på seg dersom han ønsker å dra til Asia i dette vinduet.

Ifølge Sky Sports er det ikke aktuelt at Rooney drar allerede nå. Andre engelske medier, som Daily Mirror og The Sun, hevder Rooney drar i løpet av uka.

Han har 18 måneder igjen av kontrakten med United, men klubben har mulighet til å forlenge avtalen med ett år.

The Telegraph spekulerer i at vi vil få det endelige beviset på om Rooney er med i framtidsplanene til Mourinho eller ikke, om han er inkludert i troppen til Ligacup-finalen mot Southampton søndag.

Overganger fra europeiske storklubber til Kina har eksplodert denne sesongen. Flere av de største overgangene i januarvinduet var spillere som dro til den nyrike fotballigaen i Kina.

Spillerne mottar lønninger på flere hundre millioner kroner over få år for å dra til det asiatiske landet. Det er ventet at Rooney vil tjene minst 600 000 pund (rundt seks millioner norske kroner) i uka dersom han forlater Manchester.

- Spennende marked

Til tross for at Rooney har hatt noen sesonger hvor han ikke har vært helt på topp spillemessig, er han fortsatt Manchester Uniteds største merkenavn.

I februar uttalte sportsdirektør Ed Woodward at kinesisk fotball er et spennende marked.

- Det er et nyttig marked dersom vi er ute etter å selge spillere, uttalte Woodward ifølge Manchester Evening News.

Kinesiske klubber kan bare ha tre utenlandske spillere i startopstillingen. For øyeblikket er det kun Tianjin Quanjian, Jiangsu Suning og Beijing Guoan som har plass til en utenlandsk spiller i troppen. Det betyr at øvrige klubber må vrake en utenlandsk spiller dersom Rooney blir hentet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer