Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kløna Carroll

I går formiddag avslo Roy Carroll (27) Manchester Uniteds andre kontraktsforslag. Noen timer seinere ga han klubben en god grunn til ikke å legge et tredje forslag på bordet.

Keeperen som på mirakuløst vis rotet et Tottenham-skudd fra midtbanen over streken 4. januar i år - for så å bli reddet av en blind linjedommer - økte tabbekvoten sin i går kveld:

Da Carroll måtte gi retur på Clarence Seedorfs skudd fra 23 meter 12 minutter før slutt i går, hadde Chelsea-utleide Hernan Crespo en enkel oppgave med å gi AC Milan et fantastisk utgangspunkt foran returkampen i Champions Leagues åttedelsfinale på San Siro tirsdag 8. mars.

Før kampen snakket Manchester United-manager Sir Alex Ferguson om hvor sterkt han trodde på et nytt Champions League-trofé i år. Kanskje glemte han et øyeblikk at Roy Carroll fortsatt står i mål ...

Kjempemisser

Ferguson må nok føle at noen høyere makter er ute etter ham, med de keeperproblemene Old Trafford-klubben sliter med. For etter at han vraket amerikanske Tim Howard som sisteskanse på grunn av for mange feil, har Roy Carroll vist at han er akkurat like lite pålitelig.

At Manchester United bare har ett tap på sine siste 17 kamper i liga og cup er fattig trøst for Ferguson når de kostbare feilene kommer i de største kampene. Kampene hvor de ørsmå marginene avgjør om pila peker mot himmelen eller helvete.Manchester United hadde nemlig sjanser nok til å sikre seg et sterkt resultat:

Paul Scholes skjøt utenfor på en kjempesjanse fra 12 meter etter bare 11 minutter, og Quinton Fortunes forsøk ti minutter før pause sneiet feil side av stolpen.

Gode minner

ULYKKESFUGL: Milans Hernan Crespo har banket inn en unødvendig retur fra en fortvilet United-keeper Roy Carroll med draktnummer 13 - og Milan er på god vei mot en kvartfinale i Champions League. Foto: AP/Scanpix
ULYKKESFUGL: Milans Hernan Crespo har banket inn en unødvendig retur fra en fortvilet United-keeper Roy Carroll med draktnummer 13 - og Milan er på god vei mot en kvartfinale i Champions League. Foto: AP/Scanpix Vis mer

United har møtt AC Milan bare to ganger tidligere i den gjeveste europacupen - i 1958 og 1969.

Begge gangene i semifinalen - og begge gangene med italiensk avansement.

Alle gode ting ser ikke ut til å bli tre for Fergusons menn. Returkampen på San Siro blir en djevelsk utfordring for engelskmennene:

På de siste 20 kampene i Europa har AC Milan 16 seirer og fire uavgjort!AC Milan har også gode ferske minner fra Old Trafford. Det var her de løftet Champions League-troféet etter å ha slått Juventus på straffekonk i finalen i 2003.

Kaptein Paolo Maldini satte ord på følelsene før kampen.-  Det første vi gjorde da vi kom hit, var å finne plassene vi hadde i garderoben sist vi var her. Den eneste forskjellen er at halvparten av tilskuerne nå ikke heier på oss.

Ruud tilbake

Manchester United staret med nylig friskmeldte Ruud van Nistelrooy på benken, men da stillingen fortsatt var 0- 0 etter en drøy time, bestemte Ferguson seg for å kaste nederlenderen innpå for Cristiano Ronaldo.

Ruud var toppscorer i Champions League med åtte mål på fem kamper før innhoppet i går, og med 36 mål på 37 kamper i turneringen håpet Ferguson at superspissen skulle redde kvelden for engelskmennene. Men van Nistelrooy, som ikke hadde spilt kamp siden United slo West Bromwich 3- 0 27. november, fikk bare én sjanse denne kvelden.

Den nikket han utenfor i det 89. minutt.

GJENGANGER: Klassisk tabbe fra Roy Carroll mot Tottenham i januar. Linjedommeren var den eneste som ikke så at ballen var inne.