«Kløne-Keller» reddet Arsenal

En Tottenham-keeper på krigsstien ga Arsenal et ufortjent poeng borte mot Tottenham, og et lite forsprang på Manchester United.

På stillingen 1- 0 like før pause var Thierry Henry på vei mot Tottenham-målet. Men franskmannen ble presset ut mot sidelinja, og alle trodde faren var over. Alle unntatt Kasey Keller.

Iskaldt

Amerikaneren tok fart fra egen femmeter og kastet seg mot Henry. Dommer Barry dømte straffe, Robert Pires satte ballen iskaldt i høyre hjørne og utliknet til 1- 1.

Tidligere i kampen hadde Christian Zieges gitt Tottenham ledelsen på et frispark fra 35 meter. Arsenal-keeper David Seaman var kritikkverdig passiv, men får nok likevel sove betraktelig bedre enn sin amerikanske kollega.

Til tross for, heller enn på grunn av keeperne, ble det ikke flere scoringer. Dermed har Arsenal nå ett poengs forsprang på Manchester United i kampen om ligatittelen.

- Nå begynner det å tetne seg skikkelig til. Hvert poeng blir viktig i fortsettelsen, sier manager Arsene Wenger.

Tottenham best

Han skulle nok gjerne hatt med seg alle tre poengene fra gårsdagens lokaloppgjør på White Hart Lane. Men slik som kampen utviklet seg, var han glad for det ene han fikk.

- Totalt sett tror jeg vi skal være fornøyd med det. Tottenham startet kampen best, og var veldig tent på å revansjere 3- 0-tapet på Highbury.

Wenger tror det først og fremst vil stå mellom fire klubber.

- Chelsea, Manchester United og Liverpool blir våre farligste utfordrere, men det er viktig å huske at vi bare har spilt 18 kamper. Det er 20 igjen, og mye kan skje, sier franskmannen.

Tottenham er nok mest skuffet over at det bare ble ett poeng, men viste samtidig at laget sikter mot gammel storhet. Spurs rykket opp én plass til sjuende, nok en gang med Steffen Iversen på benken.

PÅ TUR: Kasey Keller har ikke kontroll på noen ting når han raser ut og feller Thierry Henry innenfor 16-meteren.