Abid Raja Norges Idrettsforbund

Kløner det til

Det er nødt til å gå galt når kulturminister Abid Raja bruker makten sin til å påvirke valg i den frivillige idretten.

GAMLE KJENTE: Marco Elsafadi (til venstre) og kulturminister Abid Raja har jobbet fint sammen før. Her fra framleggelsen av rapporten om rasisme i idretten der Raja var oppdragsgiver og Elsafadi var sentral i utvalget. Nå vil kulturministeren hjelpe Marco Elsafadi fram som visepresident i Idrettsforbundet. Forslaget kommer som et benkeforslag på Idrettstinget lørdag, om ikke kulturministeren med sin rolleblanding allerede har rotet det for mye til. FOTO: Ole Berg-Rusten / NTB
GAMLE KJENTE: Marco Elsafadi (til venstre) og kulturminister Abid Raja har jobbet fint sammen før. Her fra framleggelsen av rapporten om rasisme i idretten der Raja var oppdragsgiver og Elsafadi var sentral i utvalget. Nå vil kulturministeren hjelpe Marco Elsafadi fram som visepresident i Idrettsforbundet. Forslaget kommer som et benkeforslag på Idrettstinget lørdag, om ikke kulturministeren med sin rolleblanding allerede har rotet det for mye til. FOTO: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DET er mye pent å si om hvordan Marco Elsafadi gjennom mange år har begeistret folk rundt seg til å drive idrett. Denne tidligere basketballprofilen er forlengst så godt etablert som inspirator, foredragsholder og sosialarbeider, at han neppe trenger noen egen PR-strategi for å bli valgt inn i styret i Norges Idrettsforbund som et benkeforslag på lørdagens Idrettsting.

Men det har han fått. Og nå kan valgkampen gå helt galt etter at kultur -og idrettsminister Abid Raja tok med seg VG på et eget valgmøte for Elsafadi rett før valget skal avgjøres:

  • For hva skal idrettsbevegelsen gjøre når de har en idrettsminister som kløner det til?

Blir Elsafadi valgt, er det et knefall for statsrådens makt. Blir han vraket, kommer det som en konsekvens av statsrådens innblanding.

Som idrettsminister har altså Abid Raja gjort det feil uansett.

DET er usedvanlig klønete. For dette var egentlig et opplegg som ikke kunne gå feil.

Meningen var å bruke et benkeforslag for å få erstattet en av valgkomiteens kandidater med velkjente Marco Elsafadi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer