Klopp: - Da må folk være virkelig bekymret

Liverpool-manageren fikk nok en gang spørsmål om finale-forbannelsen.

MØTTE PRESSEN: Liverpool-manager Jürgen Klopp var i storform på pressekonferansen i Madrid. Foto: Reuters/NTB Scanpix
MØTTE PRESSEN: Liverpool-manager Jürgen Klopp var i storform på pressekonferansen i Madrid. Foto: Reuters/NTB ScanpixVis mer

Tottenham - Liverpool spilles 21.00 lørdag (TV 2)

MADRID (Dagbladet): Det er kvelden før den store kvelden på Wanda Metropolitano stadion, som ligger en snau mil øst for Madrid sentrum.

Liverpool-manager Jürgen Klopp var som vanlig i strålende humør da han inntok podiet for lagets siste pressekonferanse før morgendagens storkamp.

Det første spørsmålet tyskeren fikk, var hva Liverpool lærte av forrige sesongs finaletap mot Real Madrid og de øvrige finaletapene Liverpool har hatt.

- At brassespark fra 18 meter også kan bli mål. Hva vi lærte av alle de andre finalene, ingenting egentlig, for hver finale er forskjellig. Omstendighetene er annerledes, motstanderen er annerledes, sier Klopp og fortsetter:

- Jeg vet hva spørsmålet leder til, for jeg tenkte på hvilke spørsmål som ville komme i dag, for jeg snakket om det meste sist.

Seks finaletap

Klopp har tapt seks strake finaler med Borussia Dortmund (tre) og Liverpool (tre), noe som har vært en gjenganger for pressen å dra opp. I dag var ikke noe unntak.

- Hvis jeg er grunnen til at vi taper seks finaler på rad, så må folk være virkelig bekymret. Hvis det ikke er tilfellet, så har vi en sjanse. Det er faktisk slik vi ser det, at vi er i en situasjon hvor vi lærte, ikke fra finalen, fordi vi slapp inn tre merkelige mål: En verdensklassescoring som var kandidat til årets mål, og to andre merkelige mål som du normalt ikke slipper inn, men vi gjorde det. Bortsett fra det, var det en god kamp, så vi må akspetere det og dra hjem, sier Klopp, som var mer interessert i å snakke om hva laget har lært siden han kom til klubben.

- Vi lærte mye i tiden vi har vært sammen, noen spillere har vært sammen i tre år. Finalen var ikke viktig for forbedringen, men finalen var som et startpunkt foran de neste skrittene vi skal ta. Men fra selve kampen kunne vi ikke lære så mye, for å være ærlig, sier Klopp.

LIVERPOOL-SUPPORTER: Casper Ruud bruker Liverpools vanvittige snuoperasjon mot Barcelona som inspirasjon før møtet med Roger Federer. Reporter/video: Fredrik N. Filtvedt / Dagbladet TV Vis mer

- Wow

Til tross for at det var plass til mer enn 100 pressefolk i rommet, var det flere reportere og journalister som ikke fikk adgang på grunn av den store pågangen. Interessen for den helengelske finalen er selvfølgelig stor.

Du fikk følelsen av at pressekonfransen var mer et show fra en Klopp som var i storhumør. Salen brøt ut i latter ved flere anledninger, som da en journalist påpekte at Klopp spilte uavgjort mot nettopp Tottenham i sin første kamp som Liverpool-manager, og lurte på om det ville skje igjen lørdag.

- Wow, det er ikke veldig logisk, du vet det? At siden den første kampen min mot Tottenham var uavgjort, etter å ha møtt Tottenham ti ganger siden da, hvorav en uavgjort, 2-2 hjemme eller noe slik. Det er en mulighet. Om det skjer, det vet jeg ikke. Vi er ikke så langt fra hverandre at det er lite sannsynlig, det kan bli uavgjort, sier Klopp med et stort smil.

Liverpool-manageren mener det ikke er noen vits for ham å tenke på om noen av lagene har en mental fordel før finalen.

- Det er en veldig interessant ting å tenke på, men ikke for meg eller Pochettino. Hvis jeg tenkte Tottenham hadde en fordel, ville jeg vært gal. Hvis han sa at Liverpool hadde det, ville han vært gal også. Folk sier at vi er favoritter i år, siden vi tok så mange poeng i ligaen, men hvis du så kampene mot Tottenham, så ble det 2-1 begge gangene. Den ene kampen vant vi med et merkelig mål, sier Klopp.

Varmt i Madrid

Før Klopp ankom pressekonferansen, var det de to backene Andy Robertson og Trent Alexander Arnold som møtte pressen.

Et tema i Madrid har vært varmen. Når lagene løper ut på gressmatta lørdag kveld, vil gradestokken vise rundt 30 grader.

- Vi har gjort våre forberedelser, noe som vil hjelpe oss. Det som kjennetegner et godt lag er at de klarer å tilpasse seg til forskjelige situasjoner, og varmen vil skape problemer for begge lag. Vi vet det blir varmt, men vi må være klare for det. Vi må uansett gi 100 prosent, sier Trent Alexander Arnold.

- Det er det samme for begge lag. Begge må takle det. Begge er fra England, så vi er vant til lavere temperaturer. Det er noe vi er forberedt på. Vi vet hvor varmt det er. Vi har tidligere spilt under slik varme før, under oppkjøringen og slike ting. Vi vet det blir varmt, men vi kan ikke endre det, sier Andy Robertson.