Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klopp: - Det føles som en drøm

Ga sitt første intervju som Liverpool-manager i dag.

PENN TIL PAPIR: Jürgen Klopp skrev i går under på papirene som binder ham til Liverpool de neste tre årene. Foto: Liverpoolfc
PENN TIL PAPIR: Jürgen Klopp skrev i går under på papirene som binder ham til Liverpool de neste tre årene. Foto: Liverpoolfc Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går kveld kom bekreftelsen Liverpool-fansen har ventet på helt siden Brendan Rodgers ble sparket søndag - Jürgen Klopp tar over stafettpinnen i klubben.

Tyskeren skrev i går under på en treårskontrakt som gjør at han vil tjene sju millioner pund (87 millioner norske kroner) i året, skriver engelske medier. Klopp viste fram sitt karakteristiske smil da han signerte kontrakten sammen med administrerende direktør Ian Ayre.

I dag gjennomførte han sitt første intervju som Liverpool-manager på Liverpools offisielle hjemmeside. Han er stolt over å være Liverpools nye manager.

Fantastisk følelse - Det føles fantastisk. Jeg har ikke noe annet ord for det. I dag var en «crazy» dag. Det er en fantastisk følelse. Det er en stor ære å være her. Det er et av de beste øyeblikkene i livet mitt. Det føles som en drøm, sier Klopp.

Reporteren spør så hva som gjorde at Klopp ønsket å komme til Liverpool.

- Alt. Alt jeg har sett, alt jeg har lest. Jeg elsker fotball. Intensiteten i Liverpool er veldig bra. Jeg har alltid tenkt på å jobbe i England på grunn av intensiteten. Liverpool var førstevalget, og nå har jeg muligheten til å jobbe her, sier Klopp, som også skryter av Liverpool-fansen.

- Ikke så vanskelig Når temaet kommer inn på Anfield, forteller Klopp at engelsken hans ikke er god nok til å snakke varmt nok om Liverpools stadion, før han likevel snakker om stadion.

- Jeg gleder meg til å se det. Jeg vil føle det, jeg vil lukte det. Det er historisk, selvfølgelig. Det er en fantastisk plass. Det er veldig spesielt, sier Klopp.

Under hele intervjuet smiler og ler tyskeren. Også når han får spørsmål om han kommer til å tilpasse seg den engelske stilen.

- Selvfølgelig vil jeg det. Men akkurat nå tenker jeg ikke på det. Det er ikke så viktig nå. Det er bare fotball. Det må vi ikke glemme. Det er et spill. Det er ikke så vanskelig. Min erfaring er å lytte, se, føle og så tenke over hva man skal forandre. Jeg må tenke på hva jeg skal forandre. Jeg har spilt fotball og vært manager i lang tid. Jeg ønsker ikke å gjøre det for komplisert. Jeg ønsker at spillerne skal forstå, sier Klopp.

Stor utfordring Det er en voksen oppgave som venter Klopp i England. Liverpool ligger på tiendeplass på tabellen, med tolv poeng på åtte kamper. Klopp skal ha gitt eierne beskjed om at en topp 4-plassering denne sesongen er realistisk.

- Det er kanskje den største utfordringen i fotball for øyeblikket. Jeg går ikke for den lette utveien. Det er den mest interessante jobben i fotballverden nå. Jeg har lest Premier League-tabellen. Det er bare seks poeng opp til tabelltopp, men ingen er fornøyde. Ingen er tålmodige. Det er interessant. Det er min jobb nå. Jeg må finne en vanlig måte. Jeg må finne ut hvilke spillere som vil gjøre det jeg ber om og ønsker, som kan bli en god venn av meg. Det er ikke en dårlig ting å bli min venn, for jeg er veldig lojal, sier Klopp med latteren løst.

Det har vært mye snakk om transferkomiteen som Liverpool bruker når de skal hente inn nye spillere. Det ble sagt at Klopp var sterkt imot denne modellen, noe han i dag tilbakeviser.

- Det er en morsom ting, for det var ikke noe problem. Vi snakket om det, og det er ingenting. Hvis to smarte fyrer sitter ved samme bord og ønsker det samme, hva kan gå galt? Jeg vil ikke bruke penger klubben ikke har, sier Klopp, som sier at han har det siste ordet i spilleroverganger.

På spørsmål om hva han ser for seg på kort sikt og lang sikt i Liverpool, svarer han:

- Suksess.

Tjener godt 48-åringen skal holde sin aller første pressekonferanse 11.00 i dag.

48-åringen ga seg som manager i Borussia Dortmund i vår, etter å ha vært der siden 2008. I juni kom beskjeden om at han ville ta seg en pause fra fotballen, etter totalt 14 sesonger som manager i tysk fotball.

Det er bare José Mourinho og Arséne Wenger som tjener mer enn Jürgen Klopp av de engelske managerne, skriver flere britiske medier.

• Les også: Talkshow-vert tatt på senga da Klopp svarte med å slå ham i ansiktet

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!