TROA:  Jürgen Klopp tror Marco Reus kan være med å definere Dortmunds framtid. Foto: NTB Scanpix
TROA: Jürgen Klopp tror Marco Reus kan være med å definere Dortmunds framtid. Foto: NTB ScanpixVis mer

Klopp: - Reus kan definere en æra

Tror Dortmund reiser seg igjen.

Marco Reus overrasket mange ved å forlenge kontrakten med nedrykkskandidat Borussia Dortmund. Trener Jürgen Klopp tror det kan bety mye for resten av lagets sesong.

Reus er blant Europas mest ettertraktede spillere, og den offensive midtbanespilleren er blitt koblet til Bayern München, samt storklubbene i England og Spania.

Sjansen for en overgang minsket da Reus forlenget kontrakten med Dortmund til 2019 denne uken. Samtidig ble klausulen om at han kunne forlate klubben for rundt 250 millioner kroner fjernet.

- Vi nektet å høre på alle overgangsryktene og følte alltid det var en sjanse for at denne ekstraordinære spilleren ville binde framtiden til Dortmund. Marco kan definere en æra i Dortmund som Uwe Seeler gjorde det i Hamburg eller Steven Gerrard i Liverpool, sier Dortmund-direktør Hans-Joachim Watzke.

- Symbolsk kraft Dortmund har hatt en grusom sesong, men klatret sist helg opp fra bunnen av Bundesliga ved å slå Mats Møller Dæhlis Freiburg 3-0 på bortebane. Laget ligger nå på kvalifiseringsplass. Med seier mot Mainz fredag tar storklubben et ytterligere steg mot trygg grunn.

Trener Klopp tror det at Reus forlenget med klubben betyr mye for resten av sesongen.

- Jeg tror på symbolsk kraft. Marco tror på en suksessrik framtid i Dortmund, og jeg håper alle gjør det, sier suksesstreneren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Reus' nye kontrakt er en opptur for klubben. De siste årene har flere stjerner forlatt klubben, blant andre Mario Götze og Robert Lewandowski (begge til Bayern München).

- Min klubb Reus er opprinnelig fra Dortmund og gikk gradene i lagets junioravdeling, men slo gjennom i Borussia Mönchengladbach. Han returnerte til morderklubben i 2012 og har vært en kjempesuksess.

- Dortmund er mitt hjemsted og Borussia er min klubb. Det er en stor jobb å gjøre, og jeg vil gjøre min del på banen, sa Reus da han forlenget kontrakten.

Dortmund har 19 poeng på 20 kamper, men er bare seks poeng fra å ligge midt på tabellen. Derfor skal det ikke mange seirer til for å klatre opp av nedrykkssumpen.

Klubben vant ligaen under Klopp i 2011 og 2012.

(NTB)