Klopp: - Vi gråt nesten på banen

Liverpool-manageren var likevel mye roligere enn han trodde han ville bli etter Champions League-seieren.

HYLLET: Jürgen Klopp hylles av spillerne etter bragden. Foto: Paul ELLIS / AFP / NTB Scanpix
HYLLET: Jürgen Klopp hylles av spillerne etter bragden. Foto: Paul ELLIS / AFP / NTB ScanpixVis mer

Tottenham - Liverpool 0-2

MADRID (Dagbladet): Da Jürgen Klopp endelig fikk kjenne på følelsen av å vinne noe som manager for Liverpool, var han mye roligere enn vi er vant til å se ham.

Tyskeren jublet selvfølgelig med spillerne, støtteapparatet og fansen som hadde tatt turen til Madrid, men til ham å være var det en nokså nøktern feiring.

På pressekonferansen etter kampen viste han fram sitt sedvanlige hvite smil, da han snakket om følelsene han hadde etter kampen.

- I kveld er det veldig emosjonelt. Det er overveldende, innledet Klopp og fortsatte:

- Det føles veldig godt, men jeg er mye roligere enn jeg trodde jeg skulle være når dette endelig skjedde. Det var ikke så viktig for meg å løfte pokalen og slike ting. Jeg elsket å se bilder av guttene gjøre det, jeg elsket å se noen ansikter på tribunen, noe som ga meg alt jeg trengte.

- Jeg skal til Liverpool i morgen og feire. Det blir stort. Jeg ser virkelig fram til det, sa Klopp.

SE TV: Stemningen var til å ta og føle på da Liverpool vant Champions League, 0-2 over Tottenham. På Youngstorget i Oslo hadde tusenvis av supportere samlet seg for å følge kampen. Programleder: Kristoffer Løkås. Reporter: Øyvind Godø Vis mer

- Mest lettet

Og det var ikke først å fremst glede som gjorde det emosjonelt, det var lettelse. Men ikke fordi han endelig vant en finale etter å ha tapt seks finaler på rad.

- Jeg føler meg mest lettet, for å være ærlig. Lettelse for min familie, faktisk. De står meg veldig nær.

- De seks siste gangene reiste vi på ferie med sølv, noe som ikke var så kult. I år er det annerledes, så dette er for dem også.

Neste sesong spilles Champions League-finalen i Istanbul, byen hvor Liverpool vant turneringen i 2005.

- Jeg har sagt til UEFA allerede, vi vil være der, sier Klopp spøkefullt og fortsetter:

- Vi vet at vi bærer byrden til historie. Istanbul kan skje igjen, det er målet, men det vil bli vanskelig. Jeg har nettopp snakket med Pep Guardiola på telefonen, for som dere vet så jobbet sjefsfysioterapeuten vår i City i starten av sesongen, men han ville vinne Champions League. Neida, det var en spøk. Vi har allerede lovet at vi vil sparke hverandre i ræva neste sesong. Vi vil gå for alt, så får vi se om vi får noe.

Klopp sa også at Champions League-seieren var for fansen, spillerne og eierne av klubben.

Samtidig brukte Liverpool-manageren tiden til å skryte av Tottenham og Mauricio Pochettino.

- Vi gråt nærmest på banen, for det var så emosjonelt, det var så stort, det betydde så mye for oss. Men samtidig vet jeg hvordan Tottenham føler bedre enn noen andre i verden. De har også hatt en fantastisk sesong, og de ville fortjent det i kveld også, men vi scoret mål på de riktige tidspunktene.

- Men jeg sa til «Poch» etter kampen at han bør være stolte over seg selv, sa Klopp.

Stolt over spillerne

Pochettino var en fattet mann da han inntok podiet etter kampen. Skuffelsen hos de liljehvite var tydelig å spore da fløytesignalet gikk, og flere av dem sank ned på gressmatta.

- De er skuffet. Jeg føler meg så stolt over spillerne. Å slippe inn etter 20 sekunder endret planene totalt, det hadde stor innvirkning på laget. Men laget var fantastisk, for det var vanskelig etterpå. Vi skapte sjanser, men de var mer aggressive og kliniske foran mål.

- Det er så smertefullt, men samtidig må vi være rolige, for vi må være stolte. Vi har spilt en finale for første gang i klubbhistorien. Det er smertefullt å tape finalen, men vi må være positive, sa Pochettino på pressekonferansen etter kampen.

LIVERPOOL-JUBEL: Se de røde løfte Champions League-pokalen. Video: Viasat

Argentineren ville ikke bruke tid på det faktum at Tottenham hadde flest skudd på mål (åtte mot tre) og dominerte banespillet til tider (65 prosent ballinnehav).

- Jeg ser dum ut hvis jeg skal snakke om at vi dominerte, at vi hadde ballen 65 prosent av tiden. Jeg mener finaler handler om å vinne, det handler ikke om å fortjene det eller spille bra, det handler om å vinne, for ingen kommer til å huske om du fortjente det mer, sa Pochettino.