TUNG START: Alex Oxlade-Chamberlain har hatt en svak start på Liverpoolkarrieren, men får støtte fra egent trener Foto: REUTERS/Darren Staples/NTB Scanpix
TUNG START: Alex Oxlade-Chamberlain har hatt en svak start på Liverpoolkarrieren, men får støtte fra egent trener Foto: REUTERS/Darren Staples/NTB ScanpixVis mer

Liverpooltreneren forsvarer Alex Oxlade-Chamberlain

Klopp forsvarer Oxlade-Chamberlain og laget: - Som om vi er verst i landet

Liverpool får ufortjent kritikk ifølge Liverpool-treneren.

(Dagbladet): Alex Oxlade-Chamberlain har fått en tøff start på Liverpool-karrieren etter overgangen fra Arsenal på slutten av overgangsvinduet.

Tirsdag fikk han sin første kamp fra start for de røde og i 2-0-tapet for Leicester i ligacupen var engelskmannen en av banens svakeste.

Liverpool-trener Jürgen Klopp er imidlertid ikke enig med kritikerne om Chamberlains prestasjon.

- Ox hadde noen virkelig, virkelig gode involveringer og noen uheldige involveringer. Jeg syntes han gjorde det veldig bra i de situasjonene hvor du så at han prøvde å tilpasse seg vår måte å spille på, sier Klopp til the Telegraph.

Den tidligere Borussia Dortmund-trenere er ikke i tvil om at «the Ox» vil vise seg som en god spiller for klubben.

- Han spilte ikke den beste kampen i sitt liv, så folk spør sikkert: Hva slags innvirkning kan han ha på vårt lag? Men jeg er ikke i tvil om det.

24-åringen hadde også tilbud fra Chelsea og om en ny kontrakt i Arsenal, men valgte merseysideklubben som sitt neste stoppested. Klopp og et ønske om å spille midtbane og ikke vingback skal ha vært viktige for Oxlade-Chamberlain.

- Som om vi er verst i ligaen

Siden overgangen har imidlertid Liverpool slitt.

4-0-seieren over Arsenal, med Chamberlain på motstanderlaget, er siste gang Liverpool gikk seirende av banen. Det har blitt to uavgjorte og to tap, inkludert stortapet mot Manchester City.

Klopp har måttet tåle mye kritikk for hvordan laget forsvarer seg på dødballer og innrømmer at laget må forbedre seg.

TIL FORSVAR: Klopp mener laget får for mye kritikk for sesongstarten. Foto: Jon Hobley/ProSports/ REX/Shutterstock/NTB Scanpix
TIL FORSVAR: Klopp mener laget får for mye kritikk for sesongstarten. Foto: Jon Hobley/ProSports/ REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

- Noen ganger er vi for opptatt av å klarere den første ballen og er ikke klare for andreballen, sier Klopp i the Guardian.

- Vi har for mange spillere for nærme hverandre ved førsteballen, så når den kommer tilbake er vi ikke i en god formasjon. Vi må fortsatte å arbeide med det, men jeg må innrømme at jeg heller vil ha et lag som kan spille fotball, men sliter med å forsvare seg på dødball enn motsatt.

Til helgen står Leicester igjen på motsatt banehalvdel, denne gang i serien. Liverpool-treneren mener laget har fått for mye kritikk etter seriestarten de har vært igjennom.

- Slik folk snakker virker det som vi er det verste laget i landet, på bunnen av tabellen med null poeng, men faktum er at vi har åtte, og angrepsspillet flyter godt og vi er kreative, selv om vi ikke har scoret like mange mål som de første kampene.

- Selvsagt har vi noen problemer, men så lenge vi er med i kampene og viser hva vi er gode på, er ikke situasjonen fullt så dramatisk som noen hevder.